« Föreg. Nästa »

Allaktivitetshuset Krafthuset invigt


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Allaktivitetshuset Krafthuset invigt


Christer Falk 2008-02-05

Cyklarna och rollatorn utanför Krafthuset får symbolisera tanken med huset. Krafthuset ska vara öppet för alla generationer i kommunen...
Cyklarna och rollatorn utanför Krafthuset får symbolisera tanken med huset. Krafthuset ska vara öppet för alla generationer i kommunen...

Med semlor, samba, fyrverkeri och gemenskap över generationsgränserna invigdes Krafthuset ikväll, tisdagen den 5 februari 2008. Ett datum, ett årtal som säkert kommer att läggas på minnet för efter många års diskussioner, önskningar och planerande är nu Krafthuset invigt och imorgon onsdag är fridsgårdsverksamheten flyttad från skolan till Krafthuset.

-Det ska bli så skönt att slippa skolmiljön på fritiden, säger tjejerna Madeleine ”Göran” Winsten och Erikka Hansson.

Föredömligt kort
Invigningsceremonin var fördömligt kort. Kommunalrådet Christer Johansson hoppades att Krafthuset skulle bli en livlig och livfull mötesplats för alla åldrar och att det som nu invigdes bara var etapp 1 av tre.
-Vi kommer att bygga vidare och hela den här anläggningen ska användas för musik och andra kulturaktiviteter. Och självklart ska vi behålla namnet Krafthuset. Namnet Krafthuset tar med sig en bit historia in i framtiden. Här har flera olika kraftbolag haft sina kontor.

Grill
Till våren kommer kommunchefen att svara för att det muras en grill i anslutning till Krafthuset. Det lovade kommunalrådet Johansson och lämnade över mikrofonen till omsorgschefen Maria Degerman:
-Jag skulle vilja jämföra Krafthuset med de bystugor som fanns på många orter förr i tiden. Där samlades man över generationer och så hoppas jag att det också ska bli här i Bollebygd och i Krafthuset. Nu äger vi det här huset tillsammans och ska tillsammans fylla det med bra verksamheter.

Läs mer
Mer om invigningen av Krafthuset kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan.
Väl mött då.

Semlor och samba spelade en viktig roll när Krafthuset invigdes.
Semlor och samba spelade en viktig roll när Krafthuset invigdes.


Invigningskvällen avslutades med ett grymt fyrverkeri
Invigningskvällen avslutades med ett grymt fyrverkeri


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com