« Föreg. Nästa »

77 miljoner samlades in till Världens Barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

77 miljoner samlades
in till Världens Barn


Christer Falk 2018-10-07


I helgen passerade vi kampanjkulmen för Radiohjälpens insamling Världens Barn. Över hela landet har det pågått insamlingsaktiviteterochSVT sände i fredags en fantastisk gala med artister som Magnus CarlssonSarah Klang, Jill Johnson och Silvana Imam. Årets resultat uppgårhittills till fantastiska drygt 77 miljoner kronor.


Världens Barn är Sveriges största insamling. Genom digitala insamlingsbössor, springande skolelever, konserter, secondhandförsäljning och bakning av småkakor har frivilliga i samtliga 290 kommuner engagerat sig i kampanjen. Ett engagemang som gör enorm skillnad för utsatta barn världen över. 

– Radiohjälpens kampanj Världens Barn förändrar livet för hundratusentals barn. Genom den bidrar vi till ökad hälsa, skolgång och trygghet. Men den är mer än så! När tiotusentals frivilliga engagerar sig samtidigt som SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion lyfter insamlingen så blir det en manifestation för barns rättigheter, säger Evy Jonsson, kampanjledare för Världens Barn. 

– Insamlingen är ett sätt att visaempati. Så många människor ger av sin tid, sitt engagemang och sina tillgångar. Det gör något med oss själva. Vi är med och förändrar vår värld till det bättre!

 

De pengar som kommer in genom kampanjen ger stöd till barn som befinner sig i akuta och svåra situationer, men förebygger även att barn alls ska hamna i utsatthet.
Niclas Lindgrenär ordförande för Världens Barn och direktor för PMU, en av de 14 organisationer som genomför riksinsamlingen och kanaliserar delar av de inkomna medlen.

– Vi får aldrig sluta skapa hopp om att situationen kan förändras för alla de barn som lever i utsatthet och fattigdom i världen. Det handlar om barn som växer upp i krig och konflikter, barn som saknar tillgång till hälsa och utbildning och barn som på andra sätt blir nekade sina rättigheter. Tillsammans kan vi göra en enorm skillnad.

Samtliga av Sveriges RadiosP4-kanaler är aktiva i insamlingen genom inringda gåvor och sms och genom lokala aktiviteter i landet. P4-kanalerna utgör en omistlig draghjälp för den Riksinsamling som sker genom organisationer och frivilliga.

Kommunkampen är ett tävlingsmoment som sporrar till mer insamling. I årets insamling är det Sorsele som åter hamnar i topp av kommunerna och Örebro som är årets mest generösa storstad. 

Resultat i kommunkampen

Mest generösa kommun

 

Kommun

Insamlat per capita 

1

Sorsele

137,57 kr

2

Arjeplog

120,34 kr

3

Öckerö

  88,19 kr

 

 

Mest generösa storstad

 

Kommun

Insamlat per capita

1

Örebro

7,66 kr

2

Uddevalla

6,88 kr

3

Järfälla

6,49 kr

 

 

Mest generösa län

 

Län

Insamlat per capita

1

Gotland

14,52 kr

2

Kronoberg

  7,96 kr

3

Jönköping

  7,95 kr

 

 

Årets raket 

Kindaökade med 960procent.

 

Kommun

Insamlat per capita

Procentuell ökning

Kinda

12,72 kr

960 %

 

Det här är Världens Barn


Riksinsamlingen Världens Barngenomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 organisationer: AfrikagruppernaBarnfondenDiakoniaErikshjälpenIM Individuell MänniskohjälpIOGT-NTO-rörelsenIslamic ReliefLäkarmissionenPMURädda BarnenSvenska AfghanistankommitténSvenska kyrkanSvenska Röda Korsetoch We Effect.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj. Sedan starten 1997 har vi samlat in över 1,5 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Tillsammans gör vi en unik insamling med upp emot 45 000 engagerade samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.

Världens Barn utgör idag stommen i ett av Radiohjälpens huvudområden, genom sina varaktiga internationella humanitära insatser i projekt med ett starkt barnfokus. Radiohjälpen har funnits sedan 1939 och är den enda organisationen som får samla in
pengar via public service. 

Kampanjledare
Världens BarnEvy Jonsson evy.jonsson@varldensbarn.se0730-22 11 33
OrdförandeVärldens BarnNiclas Lindgrenniclas.lindgren@pmu.se0765-36 96 
GeneralsekreterareRadiohjälpenKristina Henschenkristina.henschen@svt.se0735-34 07 77
ProjektansvarigSVTBjörn Wahren bjorn.wahren@svt.se0705-59 73 40/08-7845173
ProjektansvarigSR P4Anna Carlsson anna.i.carlsson@sverigesradio.se035-17 2744

 

 

 

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com