« Föreg. Nästa »

77 miljoner samlades in till Världens Barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

77 miljoner samlades
in till Världens Barn


Christer Falk 2018-10-07


I helgen passerade vi kampanjkulmen för Radiohjälpens insamling Världens Barn. Över hela landet har det pågått insamlingsaktiviteterochSVT sände i fredags en fantastisk gala med artister som Magnus CarlssonSarah Klang, Jill Johnson och Silvana Imam. Årets resultat uppgårhittills till fantastiska drygt 77 miljoner kronor.


Världens Barn är Sveriges största insamling. Genom digitala insamlingsbössor, springande skolelever, konserter, secondhandförsäljning och bakning av småkakor har frivilliga i samtliga 290 kommuner engagerat sig i kampanjen. Ett engagemang som gör enorm skillnad för utsatta barn världen över. 

– Radiohjälpens kampanj Världens Barn förändrar livet för hundratusentals barn. Genom den bidrar vi till ökad hälsa, skolgång och trygghet. Men den är mer än så! När tiotusentals frivilliga engagerar sig samtidigt som SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion lyfter insamlingen så blir det en manifestation för barns rättigheter, säger Evy Jonsson, kampanjledare för Världens Barn. 

– Insamlingen är ett sätt att visaempati. Så många människor ger av sin tid, sitt engagemang och sina tillgångar. Det gör något med oss själva. Vi är med och förändrar vår värld till det bättre!

 

De pengar som kommer in genom kampanjen ger stöd till barn som befinner sig i akuta och svåra situationer, men förebygger även att barn alls ska hamna i utsatthet.
Niclas Lindgrenär ordförande för Världens Barn och direktor för PMU, en av de 14 organisationer som genomför riksinsamlingen och kanaliserar delar av de inkomna medlen.

– Vi får aldrig sluta skapa hopp om att situationen kan förändras för alla de barn som lever i utsatthet och fattigdom i världen. Det handlar om barn som växer upp i krig och konflikter, barn som saknar tillgång till hälsa och utbildning och barn som på andra sätt blir nekade sina rättigheter. Tillsammans kan vi göra en enorm skillnad.

Samtliga av Sveriges RadiosP4-kanaler är aktiva i insamlingen genom inringda gåvor och sms och genom lokala aktiviteter i landet. P4-kanalerna utgör en omistlig draghjälp för den Riksinsamling som sker genom organisationer och frivilliga.

Kommunkampen är ett tävlingsmoment som sporrar till mer insamling. I årets insamling är det Sorsele som åter hamnar i topp av kommunerna och Örebro som är årets mest generösa storstad. 

Resultat i kommunkampen

Mest generösa kommun

 

Kommun

Insamlat per capita 

1

Sorsele

137,57 kr

2

Arjeplog

120,34 kr

3

Öckerö

  88,19 kr

 

 

Mest generösa storstad

 

Kommun

Insamlat per capita

1

Örebro

7,66 kr

2

Uddevalla

6,88 kr

3

Järfälla

6,49 kr

 

 

Mest generösa län

 

Län

Insamlat per capita

1

Gotland

14,52 kr

2

Kronoberg

  7,96 kr

3

Jönköping

  7,95 kr

 

 

Årets raket 

Kindaökade med 960procent.

 

Kommun

Insamlat per capita

Procentuell ökning

Kinda

12,72 kr

960 %

 

Det här är Världens Barn


Riksinsamlingen Världens Barngenomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 organisationer: AfrikagruppernaBarnfondenDiakoniaErikshjälpenIM Individuell MänniskohjälpIOGT-NTO-rörelsenIslamic ReliefLäkarmissionenPMURädda BarnenSvenska AfghanistankommitténSvenska kyrkanSvenska Röda Korsetoch We Effect.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj. Sedan starten 1997 har vi samlat in över 1,5 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Tillsammans gör vi en unik insamling med upp emot 45 000 engagerade samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen.

Världens Barn utgör idag stommen i ett av Radiohjälpens huvudområden, genom sina varaktiga internationella humanitära insatser i projekt med ett starkt barnfokus. Radiohjälpen har funnits sedan 1939 och är den enda organisationen som får samla in
pengar via public service. 

Kampanjledare
Världens BarnEvy Jonsson evy.jonsson@varldensbarn.se0730-22 11 33
OrdförandeVärldens BarnNiclas Lindgrenniclas.lindgren@pmu.se0765-36 96 
GeneralsekreterareRadiohjälpenKristina Henschenkristina.henschen@svt.se0735-34 07 77
ProjektansvarigSVTBjörn Wahren bjorn.wahren@svt.se0705-59 73 40/08-7845173
ProjektansvarigSR P4Anna Carlsson anna.i.carlsson@sverigesradio.se035-17 2744

 

 

 

 

 

 


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com