« Föreg. Nästa »

Augustifestivalen återuppstår i Olsfors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Augustifestivalen återuppstår i Olsfors


Christer Falk 2009-11-10

Göran Nilsson och Tobias Ödman planear för Augustifestivalen 2010
Göran Nilsson och Tobias Ödman planear för Augustifestivalen 2010

Nu återuppstår Augustifestivalen och nypremiär blir det i augusti 2010. – Går allt enligt våra planer så blir det så, säger Tobias Ödmans om driver företaget TMK Nöje.

Den nya Augustifestivalen kommer att arrangeras i Olsfors och det blir ett samarrangemang med idrottsföreningen.
– Vi kommer att använda hela fotbollsplanen och naturligtvis Eriksdalshallen. Inomhus planerar vi för två scener och på fotbollsplanen kommer vi att bygga festivaltält, berättar Tobias Ödman vidare.

I Kristianstad
I flera år har Tobias Ödman tillsammans med Göran Nilsson arrangerat en Augustifestival i Kristianstad.
- Festivalen här i Olsfors kommer vi att lägga veckan innan festivalen i Skåne. Det passar bra i vår planering.

Hela familjen
Likt tidigare Augustifestivaler så kommer man även nu att bjuda på ett späckat program som vänder sig till hela familjen.
– Vi vill fortsätta i samma anda om föregångarna här i kommunen. Vi ska bjuda något för de yngsta, för ungdomarna och så ska naturligtvis alla medelålders och uppåt även få sitt, menar Tobias Ödman.
Närmast i planering står en sittning med Olsfors IF
– Där hoppas jag att vi kan komma överens och därmed dra igång planeringen på riktigt, säger Tobias Ödman.

Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 19 2009

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com