« Föreg. Nästa »

Tar klivet ut i rampljuset som kommunstyrelsens ordförande


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Tar klivet ut i rampljuset som kommunstyrelsens ordförande


Christer Falk 2015-01-24

Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun.
Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygds kommun.

Efter nio år som vice ordförande i kommunstyrelsen har Peter Rosholm (S) tagit över rodret som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd på heltid.


Efter valet i höstas blev det klart med nytt styre i Bollebygds kommun. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har nu tagit över efter de borgerliga partierna, som styrt i kommunen sedan 1998, och Peter Rosholm (S) valdes till ordförande i kommunstyrelsen.

Uppdraget som ordförande i sjukhusstyrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus har han lämnat efter åtta år, för att nu ägna sig åt kommunpolitik på heltid. Nu börjar han så smått komma i ordning i det nya arbetsrummet i kommunhuset.


Hur har den första tiden varit?

- Den har varit hektisk. Med två nya nämnder och många nya politiker i kommunen har mycket arbete gått åt till att bestämma vem som gör vad och vilket ansvar styrelser och nämnder ska ha. Samtidigt som det är full fart med planeringen för en ny tågstation mellan Bollebygd och Rävlanda längs den framtida Götalandsbanan.


Hur har det varit att lämna sjukhusvärlden och ägna dig helt åt kommunala frågor?

- Jag har lärt mig mycket i rollen som ordförande i sjukhusstyrelsen, både kring ledarskap och styrning, men också hur komplexa de flesta frågor är och att de kräver eftertänksamhet. Samtidigt har det varit svårt att kombinera två så stora uppdrag. Nu blir det bra att få koncentrera sig på ett uppdrag.


Hur ser du på ditt nya uppdrag?

- Vi har en jättespännande tid framför oss i kommunen och stora möjligheter, bland annat med allt som ska planeras kring en ny tågstation. Det är självklart många frågor som ska lösas på vägen.


Blir det någon skillnad nu när du tagit över ordförandeposten?

- Jag vill ha en öppenhet och synlighet och hoppas att det ska märkas. Min ambition är att samtala mer med och involvera våra invånare mer i besluten, men också berätta mer om våra utmaningar och möjligheter. Sedan vill jag vara synlig. Det innebär bland annat att jag kommer att vara på plats mer i kommunhuset för att vara tillgänglig för kommuninvånare och tjänstemän.


Kommer invånarna att märka att det är ett annat politiskt styre?

- De långsiktiga planerna för kommunen är vi överens om politiskt, så de ligger fast och ska genomföras. Sedan är kvaliteten i skolan prioriterad för oss. Där ingår att se över bemanning, storlek på klasser och grupper samt lärartäthet. Vi vill också utöka dialogen med våra invånare, bland annat genom att införa kommundelsstämmor i Töllsjö, Olsfors och Hultafors, då vi kan diskutera orternas utveckling. Sedan vill vi lyfta miljöfrågorna, där vi till en början ska ta fram en strategi för hur vi ska arbeta med dessa frågor.   


Vilka ser du som årets viktigaste frågor?

- Det är utan tvekan utvecklingsplanen kring ett nytt stationsområde och bygget av den nya F-6 skolan i Bollebygd. Vi har renoverat skolorna i både Olsfors och Töllsjö. Det är viktigt att vi får en modern skola även i Bollebygd, som stöttar det pedagogiska arbetet. Den nuvarande är gammal och uttjänt. Planeringen kring tågstationen är en stor del i det arbete som pågår med kommunens översiktsplan. Vi ska ge invånarna möjlighet att lämna synpunkter och kunna påverka. Vi ska även föra en dialog med markägarna i området, för om fem år sätts grävskoporna i marken.


Kort om Peter Rosholm (S), ny ordförande i kommunstyrelsen

  • Yrkesbakgrund: Lokförare. Politiskt engagerad socialdemokrat sedan 1987.
  • Ålder: 58 år
  • Bor: Bollebygd
  • Familj: Frun Maja, tre vuxna barn
  • Fritidsintressen: Gillar att umgås med familj och vänner, springa i skogen, fixa med tekniska apparater, renovera hus, bilar och motorcyklar, samt åka husbil
  • Hoppas på: En vilja att alla kavlar upp skjortärmarna och hjälps åt med att utveckla Bollebygd till att bli en ännu bättre kommun
Text: Pernilla Augustsson. Foto: Atelje Braum, Kinna.

Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com