« Föreg. Nästa »

Fredrik Ganning ny EU-skolambassadör


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Fredrik Ganning
ny EU-skolambassadör


Christer Falk 2019-01-29


Fredrik Ganning på Bollebygdskolan har nu blivit godkänd som EU-skolambassadör.
Som skolambassadör för EU inspirerar och stöttar man kollegor på skolan i arbetet med att undervisa om EU och Europa. Det kan innebära att man genomför aktiviteter själv eller i tillsammans med lokala aktörer.


Fredrik Ganning jobbar som SO-lärare på Bollebygdskolan i Bollebygds kommun. Europa Direkt Sjuhärad tipsade Fredrik i höstas om utlysning om nya skolambassadörer varpå Fredrik skickade in sin ansökan.
– Det är intressant jobba med EU och som Samhällslärare finns ju en naturlig koppling till ämnet. Det verkar vara en fantastisk fortbildning att bli EU-skolambassadör, Säger Fredrik. 

Sprida kunskaper om EU
Fredrik hade funderat att söka om att bli EU-skolambassadör sedan ett år tillbaka. Som skolambassadör hoppas han kunna föra vidare den kunskap han får till sina SO-kollegor och de som är inblandade i Erasmusprojekt på skolan. Förhoppningen är också att få med fler lärare då EU går att koppla till flera ämnen.

Fortbildning i Bryssel
Den 8-12 april kommer alla nya EU-skolambassadörer att åka till Bryssel för fortbildning och nätverkande.
– Det kommer bli väldigt roligt och spännande att lära sig mer om EU och sedan lära eleverna om det. EU:s framtid tycker jag är extra spännande, speciellt nu inför EU-valet och på grund av det politiska läget i Europa. Jag ser även fram emot att äta moules frites i Bryssel, säger Fredrik. 

Uppmärksamma EU-frågor och inspirera och stödja kollegor 
Förhoppningen är att skolhuvudmännen ska uppmärksamma EU-frågor och ge skolambassadörerna möjlighet att inspirera och stödja kollegor och genomföra pedagogiska insatser inom sitt uppdrag. Utbildningen riktar sig till lärare med ett särskilt intresse för utvecklingsarbete som vill undervisa om och/eller initiera insatser med tema EU, Europa och den europeiska dimensionen. 


Vi återkommer med en videointervju med Fredrik Ganning inom kort.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com