« Föreg. Nästa »

Köpte Triss på Hemköp i Bollebygd– kommer bli miljonär i sommar


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Köpte Triss på Hemköp i Bollebygd
– kommer bli miljonär i sommar


Christer Falk 2018-06-08

<span>Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp.</span>
Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp.

Det råder vinstyra på Hemköp i Bollebygd. För några veckor sedan såldes där en Triss som visade sig innehålla en riktig storvinst – tre klöversymboler. Vinnaren är därmed garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, men det kan bli betydligt mycket mer än så.

Att skrapa fram en klövervinst på sin Triss är inte lätt. Statistiken säger att en lott på två miljoner lotter har en klövervinst, och sett över ett år är det ungefär 50 personer som lyckas skrapa fram de tre symbolerna.

En av dessa köpte nyligen sin vinstlott hos Hemköp i Bollebygd.
– Oh yes, vad roligt! Jag är jätteglad, säger Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp, till Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Största vinsten
Hon berättar att det här är den i särklass största vinst som butiken förmedlat.
– Jag tror inte att vi har haft någon större vinst. Vi har lite småvinster här och där, häromdagen hade vi till exempel en kund som inte visste att hen vunnit 5 000 kronor på måltipset och blev så klart jätteglad. Sen har vi haft några lite större vinster på Triss, men ingen så stor som den här.

Elise tror nu att det kommer bli stor efterfrågan på Trisslotter när det blir känt att hennes butik är lite av en turbutik.
– Ja, alla kommer vilja köpa Triss här, det är klart, skrattar hon.

Ingen som gjort sig tillkänna
Än har ingen vinnare varit inne i butiken och gjort sig tillkänna, vilket inte alls är ovanligt menar Magnus Fridell på Svenska Spel.
– Man kan väl säga så här att många vinnare till och med håller vinsten hemlig för familj och vänner fram till dess att de skrapar i direktsändningen av Nyhetsmorgon i TV4, säger han.

Men Elise ser fram emot att få veta vem det är som vunnit.
– Ja, det ska ju bli jätteroligt, vi har ju många stamkunder här. Jag behöver inte vinna själv, men att bara veta att vi har sålt den här lotten, det är häftigt!

Vinnaren, som ska skrapa i TV4 senare i sommar, är alltså garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, totalt 1,2 miljoner kronor. Men det kan bli mycket mer än så.
– Maxvinsten är 100 000 kronor i månaden i 25 år, alltså 30 miljoner kronor. Det har hänt vid några tillfällen att den vinsten gått ut, senast i januari 2016, säger Magnus Fridell.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com