« Föreg. Nästa »

Köpte Triss på Hemköp i Bollebygd– kommer bli miljonär i sommar


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Köpte Triss på Hemköp i Bollebygd
– kommer bli miljonär i sommar


Christer Falk 2018-06-08

<span>Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp.</span>
Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp.

Det råder vinstyra på Hemköp i Bollebygd. För några veckor sedan såldes där en Triss som visade sig innehålla en riktig storvinst – tre klöversymboler. Vinnaren är därmed garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, men det kan bli betydligt mycket mer än så.

Att skrapa fram en klövervinst på sin Triss är inte lätt. Statistiken säger att en lott på två miljoner lotter har en klövervinst, och sett över ett år är det ungefär 50 personer som lyckas skrapa fram de tre symbolerna.

En av dessa köpte nyligen sin vinstlott hos Hemköp i Bollebygd.
– Oh yes, vad roligt! Jag är jätteglad, säger Elise Johansson, ansvarig för spelbutiken på Hemköp, till Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Största vinsten
Hon berättar att det här är den i särklass största vinst som butiken förmedlat.
– Jag tror inte att vi har haft någon större vinst. Vi har lite småvinster här och där, häromdagen hade vi till exempel en kund som inte visste att hen vunnit 5 000 kronor på måltipset och blev så klart jätteglad. Sen har vi haft några lite större vinster på Triss, men ingen så stor som den här.

Elise tror nu att det kommer bli stor efterfrågan på Trisslotter när det blir känt att hennes butik är lite av en turbutik.
– Ja, alla kommer vilja köpa Triss här, det är klart, skrattar hon.

Ingen som gjort sig tillkänna
Än har ingen vinnare varit inne i butiken och gjort sig tillkänna, vilket inte alls är ovanligt menar Magnus Fridell på Svenska Spel.
– Man kan väl säga så här att många vinnare till och med håller vinsten hemlig för familj och vänner fram till dess att de skrapar i direktsändningen av Nyhetsmorgon i TV4, säger han.

Men Elise ser fram emot att få veta vem det är som vunnit.
– Ja, det ska ju bli jätteroligt, vi har ju många stamkunder här. Jag behöver inte vinna själv, men att bara veta att vi har sålt den här lotten, det är häftigt!

Vinnaren, som ska skrapa i TV4 senare i sommar, är alltså garanterad 10 000 kronor i månaden i 10 år, totalt 1,2 miljoner kronor. Men det kan bli mycket mer än så.
– Maxvinsten är 100 000 kronor i månaden i 25 år, alltså 30 miljoner kronor. Det har hänt vid några tillfällen att den vinsten gått ut, senast i januari 2016, säger Magnus Fridell.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com