« Föreg. Nästa »

School´s out avslutade skolåret


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

School´s out avslutade skolåret


Christer Falk 2015-06-12

Thomas Stenström, han med låten \
Thomas Stenström, han med låten "Slå mig hårt i ansiktet så jag känner att jag lever..." var kvällens stora artist på school´s out i Bollebygd.

I vanlig ordning arrangerades school´s out för eleverna från årskurs 7 och uppåt i Bollebygd. Krafthuset förvandlades till festplats för kommunens unga där till och med några färgade glödlampor satte färg på tillställningen. Men allra mest färg på tillställningen satte nog artisterna Björn Rosenström och Thomas Stenström för.


– En riktig kanonkväll. Trevliga ungdomar, fint väder och bra artister. Kan vi önska nåt mer, säger Katharina Hernström, en av arrangörerna.
För den som inte redan känner till det så är trubaduren Björn Rosenström Bollebygdsbo och välkänd bland ortens unga. De allra flesta kunde hans texter och körade när Rosenström framförde sin musik och sina texter.

 

Drygt 300
Till Krafthuset denna kväll kom drygt 300 av kommunens unga.
– Det är sjätte året vi arrangerar den här drogfria och fina tillställningen, säger Patrik Gimfalk, fritids- och kulturchef i kommunen.

 
Blåsa
För att komma in på school´s out måste alla besökare blåsa i alkoholmätaren i entrén.
– Vi håller stenhårt på att det här ska vara en drogfri skolavslutning och det är något som ungdomarna anammar, fortsätter Patrik.

 


Bollebygdsbon Björn Rosenström uppträdde för hemmapubliken som visade uppskattning genom att sjunga med i de allra flesta texterna. Texter som de kunde till sista punkt.
Bollebygdsbon Björn Rosenström uppträdde för hemmapubliken som visade uppskattning genom att sjunga med i de allra flesta texterna. Texter som de kunde till sista punkt.


Fullt framför scenen på Krafthusgården.
Fullt framför scenen på Krafthusgården.


Färgglada lampor satte färg på scool´s out...
Färgglada lampor satte färg på scool´s out...


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com