« Föreg. Nästa »

Tingshuset fick en chans till…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tingshuset fick en chans till…


Christer Falk 2018-09-05


Med röstsiffrorna 4 för och 3 emot tog Samhällsbyggnadsnämnden beslut om att gå ut med en ny anbudsförfrågan om flytten av Tingshuset från nuvarande plats till den så kallade ”Aronsonska tomten”.


Beslutet innebär att det gamla Tingshuset får en ny chans till överlevnad. Men det hängde på en enda röst. Med tre ja röster från socialdemokraterna och en ja röst från moderaterna gick beslutet i den riktigt som så många hoppats på. Centern, Sverigedemokraterna och en Moderat reserverade sig mot beslutet.

Långbänk
För nio år sedan gick diskussionerna igång mellan Bollebygds kommun och Strand AB. Tanke då som nu var att Strand skulle bygga bostäder, egentligen en fortsättning av det centrumhus som idag ligger vid Gästgivaretorget. 

Överens
Under hösten 2016 kom politikerna överens med Strand AB och en detaljplan upprättades där kommunen förbinder sig att flytta Tingshuset för att ge plats åt nybygget. 

Upphandling
Två gånger har kommunen lagt ut anbudsförfrågningar. Första gången fick man inga svar alls och vid den andra anbudsförfrågan fick man in offerter som samhällsbyggnadsnämnden tyckte blev för dyra.

Hembygdsföreningen
I våras tog Hembygdsförenings ordförande Leif Karlsson kontakt med kommunen för att försöka få till en flytt av Tingshuset. (Mer om detta kan ni se i tidigare reportage här på bollebygdsnyheter). Politikerna och Hembygdsföreningen pratade ihop sig och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden, Lars-Erik Olsson (S) gick till samhällsbyggnadsförvaltningen och bad dem göra ett underlag för ännu en anbudsförfrågan om en flytt av Tingshuset. En anbudsförfrågan som inte skulle bli lika strikt utformad som de två tidigare varit.

Sista chansen för Tingshuset
Vid Samhällsbyggnadsnämndens möte den 20 augusti skulle politikerna ta ställning till om en ny anbudsförfrågan skulle skickas ut. Tingshuset skulle få en chans till att flyttas och leva vidare in i framtiden. När mötet var framme vid beslut blev utgången fyra för att skicka ut en ny anbudsförfrågan och tre valde att säga nej.

De fyra som ställde sig positiva var:
Otto Andréasson (S)
Jacob Engelbrektsson (S)
Lars-Erik Olsson (S)
Bengt Claesson (M) 

Följande reserverade sig mot beslutet:
Sandra Eliasson (C),
Åke Lindkvist (M)
Caroline Frodin (SD).

Följande ersättare fick göra en protokollsanteckning om att de
ställer sig negativa till beslutet:
Robert Sellgren (M)
Ulf Wahlne (KD)
Christer Magnusson (-).


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com