« Föreg. Nästa »

Bollebygd håller ställningarna-behåller plats 15 i kommunligan...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Insamlingen till Världens Barn 2009

Bollebygd håller ställningarna
-behåller plats 15 i kommunligan...


Christer Falk 2009-10-19


Trots färre insamlingsaktiviteter i år behåller Bollebygd sin 15 plats i riksinsamlingen. Bollebygdsborna har därför nått ambitionen ”Om så många som möjligt försöker arbeta så bra som hon/han förmår – helst lite bättre i år – så är vi i samarbetsgruppen mer än nöjda.”  
- Vi vill från Barnen i hela Världen framföra ett varmt tack till alla generösa Bollebygdsbor, hälsar en nöjd Anders Olsson som även i år haft rollen som insamlingsgeneral.

Årets insamlingsresultatet stannade på 135.093 kronor vilket är mindre än föregående år-
-Men trots det så behåller Bollebygd  plats 15 i riksinsamlingen när det gäller antalet insamlade kronor per kommun-innevånare. I år blev det 16,36 vilket är ett bra resultat.

Merparten av de insamlade pengarna kommer från:
1. Bössinsamling, 46.415 kronor.
Bollebygdsskolans högstadiet har samlat in 22.037 kronor vilket är mindre än förra året. ”Niorna” kunde i år inte delta eftersom de hade PRAO vecka. Bästa klass var 7A2 som samlat in 6.075 kronor vilket är cirka 500 kronor mer än bästa klassen förra året. En stor applåd och ett stort tack till högstadieeleverna.
Scouterna, Bollebygds Ridklubb och Lions har tillsammans samlat in 15.825 kronor den 9-10/10 under den stora riksinsamlingshelgen.
I bössor som privatpersoner hämtat ut på Swedbank och bössor som stått i affärerna har mer än 7.000 kronor samlats in.

2. Föreningsaktiviteter, 39.994 kronor.
Röda Korset, Svenska Kyrkan, IOGT/NTO och Lions har ordnat aktiviteter inom sina respektive föreningar och sedan lämnat gåvor till Världens Barn.

3. Köpmän och företagare, 20.600 kronor.
Köpmännen har lämnat ungefär samma gåvor i år som förra året, några företag har tillkommit och några har som en följd av lågkonjunkturen avstått.

4. Övriga insamlingsaktiviteter
Många andra bra initiativ har tagits t.ex. Stenkulla Byalag, Studieförbundet Vuxenskolan, älgjaktlagen, syföreningar, politiska partier m.fl. Stenkulla Byalag är utomordentligt duktiga och har lämnat en gåva på mer än 9.000 kronor. Någon Säkerhets och Folkhälsodag liksom Köpmännens Höstmarknad har inte arrangerats i år.

Arbetsgruppen tackar
I arbetsgruppen har följande personer ingått:
Röda Korset. Lilian Johansson, Laila Johansson.
Svenska Kyrkan Ingegerd Hedlund.
IOGT/NTO. Jan Andersson.
Lions. Anders Olsson, insamlingsgeneral, Stefan Bothen, Ulf Lidesjö, Linda Parder

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com