« Föreg. Nästa »

Mathias Carlzon lämnar Folkets Röst– men vill inte ställa upp på någon intervju


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Mathias Carlzon lämnar
Folkets Röst
– men vill inte ställa upp på någon intervju


Christer Falk 2019-11-28


När Mathias Carlzon ”tvingades” följa sitt parti, Folkets Rösts linje om att ta beslut om att ta bort de 200 kronorna utöver norm som barnfamiljer med långvarigt ekonomiskt bistånd får samt en individuellt prövad ”julpeng” fick han nog.


Tillsammans med moderaten Gun-Britt Ottosson röstade han för att ta bort det extra stödet och ”julpengen”. Resten av ledamöterna i socialnämnden gick på socialdemokraternas förslag att nämnda familjer skulle få ha kvar sitt extra stöd och ”julpengen”. 

En droppe...
Besparingen som FR och M ville ta bort från de som förmodligen har det sämst i samhället skulle sparat 160.000 kronor av socialnämndens budget. En droppe… med tanke på de drygt 18 miljoner som socialnämnden tvingades äska för att klara årets budget

För tungt
För Mathias Carlzon blev hans beslut tungt – så tungt att han nu valt att lämna Folkets Röst och istället bli så kallad politisk vilde inom Bollebygdsalliansen.  Sin plats i fullmäktige kommer han att ha kvar och han vill sitta kvar i socialnämnden – om han får för Folkets Röst. 

Anledningen till att han blir kvar förklarar han så här på sin sida på Facebook:

”Då jag fick stort förtroende av medborgarna kommer jag fortsätta förvalta deras förtroende och sitta kvar i kommunfullmäktige mandat perioden ut”.

Så här i efterhand är frågan – hur hade Mathias ställt sig om FR och M fått majoritet för sitt besparingsförslag som skulle drabbat de sämst ställda. 

Den frågan hade Mathias gärna fått svara på – men han skriver själv följande på facebook: 

”Det är som sagt ingen hemlighet att jag brinner för de sociala frågorna, för de svaga i samhället, för de som får kämpa lite extra”.

OBS!
Självklart har vi kontaktat Mathias Carlzon för en intervju men han har valt att inte ställa upp på någon intervju hos bollebygdsnyheter.se. Något som han självklart helt och hållet själv väljer. 

Aningen konstigt kan tyckas då han ändå valt att vara politiker och när nu ett av besluten blev för tungt – väljer han att hoppa av men väljer också var han låter sig intervjuas. 

En transparant politiker...
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com