« Föreg. Nästa »

Karin ställer ut på hemmaplan– för andra gången på Galleri Odinslund i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Karin ställer ut på hemmaplan
– för andra gången på Galleri Odinslund i Bollebygd


Christer Falk 2018-12-02


Lördagen den 24 november var det vernissage för utställningen Akvareller på Galleri Odinslund i Bollebygd. Inför utställning hälsar vi på hos konstnären Karin Utterberg Areqvist och hamnar naturligtvis i hennes ateljé. En ateljésom för dagen var någorlunda städad påstår Karin – så är det säkert.


Påsarna med tavlorna som ska med till Galleri Odinslund är packade så när som på två av utställningstavlorna – de som Karin visar upp på bilden.

Tecknat - sedan unga år
På den självklara frågan om hur länge Karin har ägnat sig åt måleri låter svaret så här.
– Det började med teckning. Har alltid tyckt om att teckna och det blev också mitt yrke till en början. Första jobbet blev vid ett företag som hette Sharco där jag designade och gjorde arbetsförklaringar till broderier.
Därefter blev Karin frilansande illustratör och kunderna var de stora klädkedjorna.
– Jag ritade kläder men designade även broderiarbeten. Som frilansare tog man de jobb som dök upp. Bland annat så illustrerade jag böcker. Minns särskilt en hästbok och en hundbok. Varierande och spännande, berättar Karin.

Reklambyrå
Från fyllda fyrtio blev det arbete på reklambyrån Sefyr som först höll till i Borås men sedan länge håller till i Sandared.
– Jobbet på reklambyrån var omväxlande men jag arbetade mycket med att skissa och lägga upp katalogsidor åt ett norskt företag. Efter tjugotvå år hos reklambyrån i Sandared valde Karin att flytta sin arbetsplats till Borås men arbetet med den norska uppdragsgivaren tog hon med sig.
– De ville ha ett annat upplägg och där passade jag in – det blev något av en nystart för mig i jobbet och nu har jag varit där i snart tio år. Jag gillar mitt jobb så mycket att jag redan har jobbat sex år på övertid. På något sätt har det aldrig funnits någon tydlig gräns mellan mitt målarintresse och yrkesrollen inom reklamen. Mitt jobb handlar fortfarande till stor del om att skissa och lägga upp katalogsidor. Mina skisser ligger till grund för fotografernas arbete och som sagt, det känns fortfarande riktigt roligt.

Men konsten då…
Vid tjugofem års ålder började jag måla, först med olja som jag gillade ganska bra. En tid testade jag akryl men den trivdes jag aldrig med. Istället blev det grafik, kopparstick. Jag lade mycket tid i Borås Grafikverkstad där bland andra Björn Bredström var aktiv. Jag blev rätt så duktig om jag får säga det själv.

Akvarell
Sedan många år är nu Karin Utterberg Areqvist akvarellen trogen. 
– Jag har lärt mig hantera tekniken på ett bra sätt – men man vill ju alltid bli ännu bättre. Det är väl det där med att ”bli ännu bättre” som motiverar mig att fortsätta måla, menar Karin som först och främst ägnar en kväll i veckan åt måleri i gruppen Terra Verde i Borås.
– Vi är en grupp som träffas varje veckan. Halva gruppen målar och resten fotograferar. Men vi trivs bra runt fikaborden också. Det är där vi lär av varandra, delar med oss av tips, men även en del tokigheter. Varje år gör vi en gemensam måleri- och fotoresa. Flest resor har det blivit till Grekland där vi hittar nya motiv och inte minst inspiration. Ett tiotal tavlor av de knappt fyrtio som är med på utställningen är målade på Santorini.

Motiv
Bland de alster som ställs ut på Galleri Odinslund finns många olika motiv. Djur som kor, hästar, grisar, får och fåglar. Men även blommor, grekiska gränder och till och med en balett.
– Jag målar föreställande för det mesta. Någon gång kan det hända att det blir något abstrakt men mycket sällan, säger Karin Utterberg Areqvist vars utställning kommer att finnas på Galleri Odinslund till och med den 15 december.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan 48.

 




Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com