« Föreg. Nästa »

Karin ställer ut på hemmaplan– för andra gången på Galleri Odinslund i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Karin ställer ut på hemmaplan
– för andra gången på Galleri Odinslund i Bollebygd


Christer Falk 2018-12-02


Lördagen den 24 november var det vernissage för utställningen Akvareller på Galleri Odinslund i Bollebygd. Inför utställning hälsar vi på hos konstnären Karin Utterberg Areqvist och hamnar naturligtvis i hennes ateljé. En ateljésom för dagen var någorlunda städad påstår Karin – så är det säkert.


Påsarna med tavlorna som ska med till Galleri Odinslund är packade så när som på två av utställningstavlorna – de som Karin visar upp på bilden.

Tecknat - sedan unga år
På den självklara frågan om hur länge Karin har ägnat sig åt måleri låter svaret så här.
– Det började med teckning. Har alltid tyckt om att teckna och det blev också mitt yrke till en början. Första jobbet blev vid ett företag som hette Sharco där jag designade och gjorde arbetsförklaringar till broderier.
Därefter blev Karin frilansande illustratör och kunderna var de stora klädkedjorna.
– Jag ritade kläder men designade även broderiarbeten. Som frilansare tog man de jobb som dök upp. Bland annat så illustrerade jag böcker. Minns särskilt en hästbok och en hundbok. Varierande och spännande, berättar Karin.

Reklambyrå
Från fyllda fyrtio blev det arbete på reklambyrån Sefyr som först höll till i Borås men sedan länge håller till i Sandared.
– Jobbet på reklambyrån var omväxlande men jag arbetade mycket med att skissa och lägga upp katalogsidor åt ett norskt företag. Efter tjugotvå år hos reklambyrån i Sandared valde Karin att flytta sin arbetsplats till Borås men arbetet med den norska uppdragsgivaren tog hon med sig.
– De ville ha ett annat upplägg och där passade jag in – det blev något av en nystart för mig i jobbet och nu har jag varit där i snart tio år. Jag gillar mitt jobb så mycket att jag redan har jobbat sex år på övertid. På något sätt har det aldrig funnits någon tydlig gräns mellan mitt målarintresse och yrkesrollen inom reklamen. Mitt jobb handlar fortfarande till stor del om att skissa och lägga upp katalogsidor. Mina skisser ligger till grund för fotografernas arbete och som sagt, det känns fortfarande riktigt roligt.

Men konsten då…
Vid tjugofem års ålder började jag måla, först med olja som jag gillade ganska bra. En tid testade jag akryl men den trivdes jag aldrig med. Istället blev det grafik, kopparstick. Jag lade mycket tid i Borås Grafikverkstad där bland andra Björn Bredström var aktiv. Jag blev rätt så duktig om jag får säga det själv.

Akvarell
Sedan många år är nu Karin Utterberg Areqvist akvarellen trogen. 
– Jag har lärt mig hantera tekniken på ett bra sätt – men man vill ju alltid bli ännu bättre. Det är väl det där med att ”bli ännu bättre” som motiverar mig att fortsätta måla, menar Karin som först och främst ägnar en kväll i veckan åt måleri i gruppen Terra Verde i Borås.
– Vi är en grupp som träffas varje veckan. Halva gruppen målar och resten fotograferar. Men vi trivs bra runt fikaborden också. Det är där vi lär av varandra, delar med oss av tips, men även en del tokigheter. Varje år gör vi en gemensam måleri- och fotoresa. Flest resor har det blivit till Grekland där vi hittar nya motiv och inte minst inspiration. Ett tiotal tavlor av de knappt fyrtio som är med på utställningen är målade på Santorini.

Motiv
Bland de alster som ställs ut på Galleri Odinslund finns många olika motiv. Djur som kor, hästar, grisar, får och fåglar. Men även blommor, grekiska gränder och till och med en balett.
– Jag målar föreställande för det mesta. Någon gång kan det hända att det blir något abstrakt men mycket sällan, säger Karin Utterberg Areqvist vars utställning kommer att finnas på Galleri Odinslund till och med den 15 december.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan 48.

 
Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com