« Föreg. Nästa »

Nu blir det NY brandstation i Töllsjö


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu blir det NY brandstation i Töllsjö


Christer Falk 2016-01-14

Om dryga halvåret lämnar brandvärnet i Töllsjö sin gamla brandstation och flyttar in i den nya.
Om dryga halvåret lämnar brandvärnet i Töllsjö sin gamla brandstation och flyttar in i den nya.

Nu är det klart – det formella beslutet är taget om en ny brandstation i Töllsjö.
Christer Johansson (m) och Emma Isfeldt (s) har idag varit på möte med Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund där det viktiga beslutet för Töllsjös brandvärn äntligen togs.
– För mig som varit med och jobbat för detta i 20 år känns det här väldigt bra, säger Christer Johansson, moderat och oppositionsråd i Bollebygds kommun.

 


Hederdal bygger
Det blir Hederdals Maskin & Transport AB som kommer att bygga den nya ”brandstationen” i Töllsjö.
– Det känns riktigt bra att det är klart nu, säger Stefan Hederdal och fortsätter.
– Nu ska jag söka bygglov och tala med banken. Om ett drygt halvår hoppas jag att brandvärnet i Töllsjö kan flytta in i sina nya lokaler.

 

Brandstation
Den nya brandstationen i Töllsjö kommer att ha plats för två fordon. Det innebär att kommunen ”på köpet” får tillgång till en begränsad yta för annat.
– Det stämmer. Den nya brandstationen kommer att rymma garage för brandbilen, hygienutrymmen och en köksdel, inga märkvärdigheter men funktionellt, menar Stefan Hederdal.

 

Långbänk
Diskussioner om en ny brandstation i Töllsjö har pågått under många år. En fråga som varit med i flera valrörelser men fastnat i det som vi brukar kalla för långbänkar.
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har funnits i 20 år.
– När förbundet bildades hade de medverkande kommunerna bra brandstationer, därför har inga investeringar i förbundets regi gjorts under de här 20 åren. Men nu börjar förbundet komma i den sitsen att vissa investeringar måste göras under de kommande åren. En ny brandstation för brandvärnet i Töllsjö blev därför en av de första investeringarna som SÄRF, Södra Älvsborgs Räddningsförbund gör.

 

Fördelningsmodell
I skrivande stund finns ingen bra fördelningsmodell när det gäller kostnaderna för respektive kommun och SÄRF.
– Innan någon ny fördelningsmodell är på banan kommer Bollebygds kommun och SÄRF att dela på hyreskostnaderna för den nya brandstationen i Töllsjö, informerar Christer Johansson.

 

Trygghet för Töllsjö
Under de här 20 åren som diskussionerna om en ny brandstation i Töllsjö pågått har återigen den fina Töllsjöandan visat sig.
– Engagemanget i Töllsjö för den här frågan har varit stort i många år. Nu visar det sig att man på eget initiativ tagit fram ett förslag som nu blir verklighet. Det är imponerande menar de båda politikerna, Christer Johansson och Emma Isfeldt.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com