« Föreg. Nästa »

Nu blir det NY brandstation i Töllsjö


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu blir det NY brandstation i Töllsjö


Christer Falk 2016-01-14

Om dryga halvåret lämnar brandvärnet i Töllsjö sin gamla brandstation och flyttar in i den nya.
Om dryga halvåret lämnar brandvärnet i Töllsjö sin gamla brandstation och flyttar in i den nya.

Nu är det klart – det formella beslutet är taget om en ny brandstation i Töllsjö.
Christer Johansson (m) och Emma Isfeldt (s) har idag varit på möte med Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund där det viktiga beslutet för Töllsjös brandvärn äntligen togs.
– För mig som varit med och jobbat för detta i 20 år känns det här väldigt bra, säger Christer Johansson, moderat och oppositionsråd i Bollebygds kommun.

 


Hederdal bygger
Det blir Hederdals Maskin & Transport AB som kommer att bygga den nya ”brandstationen” i Töllsjö.
– Det känns riktigt bra att det är klart nu, säger Stefan Hederdal och fortsätter.
– Nu ska jag söka bygglov och tala med banken. Om ett drygt halvår hoppas jag att brandvärnet i Töllsjö kan flytta in i sina nya lokaler.

 

Brandstation
Den nya brandstationen i Töllsjö kommer att ha plats för två fordon. Det innebär att kommunen ”på köpet” får tillgång till en begränsad yta för annat.
– Det stämmer. Den nya brandstationen kommer att rymma garage för brandbilen, hygienutrymmen och en köksdel, inga märkvärdigheter men funktionellt, menar Stefan Hederdal.

 

Långbänk
Diskussioner om en ny brandstation i Töllsjö har pågått under många år. En fråga som varit med i flera valrörelser men fastnat i det som vi brukar kalla för långbänkar.
Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund har funnits i 20 år.
– När förbundet bildades hade de medverkande kommunerna bra brandstationer, därför har inga investeringar i förbundets regi gjorts under de här 20 åren. Men nu börjar förbundet komma i den sitsen att vissa investeringar måste göras under de kommande åren. En ny brandstation för brandvärnet i Töllsjö blev därför en av de första investeringarna som SÄRF, Södra Älvsborgs Räddningsförbund gör.

 

Fördelningsmodell
I skrivande stund finns ingen bra fördelningsmodell när det gäller kostnaderna för respektive kommun och SÄRF.
– Innan någon ny fördelningsmodell är på banan kommer Bollebygds kommun och SÄRF att dela på hyreskostnaderna för den nya brandstationen i Töllsjö, informerar Christer Johansson.

 

Trygghet för Töllsjö
Under de här 20 åren som diskussionerna om en ny brandstation i Töllsjö pågått har återigen den fina Töllsjöandan visat sig.
– Engagemanget i Töllsjö för den här frågan har varit stort i många år. Nu visar det sig att man på eget initiativ tagit fram ett förslag som nu blir verklighet. Det är imponerande menar de båda politikerna, Christer Johansson och Emma Isfeldt.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com