« Föreg. Nästa »

Peter Rosholm tar över som oppositionsråd i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Peter Rosholm tar över som oppositionsråd i Bollebygd


Christer Falk 2006-03-07

Peter Rosholm (s) blir ny vice ordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd
Peter Rosholm (s) blir ny vice ordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd

Nu har socialdemokraterna bestämt sig. Det blir Peter Rosholm som tar över oppositionsrådsposten när Jan-Åke Andersson lämnar den sista maj.

Peter har varit aktiv politiker i drygt 15 år och har också med sig en unik erfarenhet in i kommunalrådsjobbet.
-Jag var med och byggde upp Bollebygds kommun under hela 1994. Jag och Christer Johansson delade på kommunalrådsuppdraget, berättar Peter Rosholm när bollebygdsnyheter.se når honom för en kort kommentar inför det nya jobbet.

Byggde kommun
Under hela 1994 samsades Peter Rosholm och Christer Johansson i Tingshuset där de tillsammans med konsulten Manfred Bachman och assistenten Kristina Nordström planerade och drog upp riktlinjer för Bollebygds nya kommun.
-Det var naturligtvis ett spännande år. Ett år som gav mig massor av erfarenheter som jag kanske får nytta av nu, fortsätter Peter Rosholm som tillträder som oppositionsråd den 1 juni.

Detta är Peter Rosholm:
49 år, gift och har tre söner som är 16, 18 och 20 år gamla.
Har under senare tid jobbat som tf personalchef vid SJ Västsverige och kommer inom kort att tillträda en tjänst vid SJ:s trafikavdelning.

Funderingar inför kommunalrådsjobbet:
-Det ska bli mycket spännande att få vara med och utveckla Bollebygd. Jag har ju varit med i politiken sedan vi blev egen kommun. Idag är jag vice ordförande i Byggnads- och miljönämnden. Under de två första mandatperioderna satt jag i kommunstyrelsen så kommunalpolitiken är inget nytt för mig, säger Peter Rosholm som du kommer att kunna läsa mer om i nästa nummer av AnnonsMarknan.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com