« Föreg. Nästa »

Linnés budkavle kom per cykel...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Linnés budkavle kom per cykel...


Christer Falk 2007-07-17


På sin jubileumsresa genom Västra Götalands län kom idag Linnés budkavle till Bollebygds kommun. -Om än i utkanten av vår kommun så passerade han ändå här, konstaterade kommunalrådet Peter Rosholm när han tog emot budkavlen från Borås kommun vid Storskogen. Där Töllsjövägen möter väg 180 mellan Borås och Alingsås.

Linnés budkavle har varit på resa i Västra Götaland sedan den 28 juni då resan började i Gullspång.
-Därefter har resan gått genom före detta Skaraborgs län för att nå Herrljuga kommun i helgen, berättade Gunilla Adebahr som är regional samordnare för Linnéjubileumet.
-Den 8 augusti når budkavlen fram till mål och det är i Åmål, tillägger Gunilla Adebahr.

Per cykel
Från Borås fraktades budkalen med hjälp av cyklister från Borås Cykelamatörer och det var Bosse Norén som hade budkavlen på ryggen och var även den som lämnade över den från Borås kommun till Bollebygd
-Det är exakt 261 år sedan Carl von Linné passerade här vid Storskogen, exakt på dagen till och med, betonade Peter Rosholm.

Till Alingsås
När Peter Rosholm signerat den budkavle som skulle skickas vidare till Alingsås tog Linné själv över och kommer vid tiden kvart över fem (17 juli) att lämna över budkavlen till kommunalrådet Elving Johansson i Alingsås.

Mer om Linnés besök i Bollebygd i höstens första AnnonsMarknan som kommer den 14 augusti.

Här läser Carl von Linné upp budskapet i budkavlen från Borås. Linné heter till vardags Jan Lundblad och hör hemma i Herrljunga. Vid sin sida har han Gunilla Adebahr och hustrun Ann-Marie Lundblad. Bollebygds kommunalråd Peter Rosholm lyssnar.
Här läser Carl von Linné upp budskapet i budkavlen från Borås. Linné heter till vardags Jan Lundblad och hör hemma i Herrljunga. Vid sin sida har han Gunilla Adebahr och hustrun Ann-Marie Lundblad. Bollebygds kommunalråd Peter Rosholm lyssnar.


Kommunalrådet Peter Rosholm (s) tar emot budkavlen av Carl von Linné. I kanten övervakar Gunilla Adebahr, regional samordnare för Linnéfirandet i Västra Götalands län.
Kommunalrådet Peter Rosholm (s) tar emot budkavlen av Carl von Linné. I kanten övervakar Gunilla Adebahr, regional samordnare för Linnéfirandet i Västra Götalands län.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com