« Föreg. Nästa »

Frukostmöte samlade drygt 20


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Frukostmöte samlade drygt 20


Christer Falk 2017-05-19

Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.
Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.

Idag har Bollebygds kommun arrangerat årets första frukostmöte. Ett möte som vänder sig till företagare som är verksamma i kommunen.
– Det här är ett bra sätt för oss att möta er företagarna i kommunen. Ibland svarar vi själva för det mesta av informationen men den här gången väljer vi att låta några av er företagare presentera sig, säger Ann-Marie Nilsson, näringslivschef i kommunen.


Dagens frukostmöte var förlagt på Skanskas fabrik i Bollebygd. Så först ut att presentera sitt företag var Ander Sörling som är platschef för Skanska i Bollebygd. Daniel Lund, platschef för Finja som håller till i samma fabriksfastighet som Skanska berättade om Finjas verksamhet. Vi hoppas kunna komma tillbaka och berätta lite mer om Skanskas verksamhet lite längre fram.Två till
Nykomlingen, eller nästan nykomlingen, som företag i Bollebygd är Finepart Sweden AB och företagets chef och grundare Christian Ölmertz presenterade företaget och företagets högteknologiska verksamhet. Därefter ett häftigt kast till livsmedelsindustrin och Grimsis som importerar och säljer fisk från Island.  Idag leverera Grimsis sina varor till ett 100-tal butiker och har avtal med fyra kommuner som de levererar sin fisk till.

 


Stöttar företag
Connect Sveriges representant i Borås, Christine Bjärkby berättade om sin verksamhet och Jessica Lindh, studie- och yrkesvägledare vid Bollebygdsskolan bjöd in företagarna till en spännande dag på Bollebygdsskolan den 12 september. Som avslutning på frukostmötet hann Peter Rosholm (S) med att berätta lite om de tänkta regionaltågen mellan Borås och Göteborg.

 

Rundvandring
Efter företagspresentationerna och annan information kring frukostborden på Skanska avslutades hela mötet med en rundvandring där besökarna fick ta del av Skanskas och Finjas produktion.

 

Innehållsrikt
Som avslutning kan sägas att besökarna bjöds på ett innehållsrikt frukostmöte och lite förvånande är att inte fler företagare ser fördelarna med att försöka lägga ett par timmar på de här frukostträffarna.

 

Nästa frukostmöte
Ann-Marie Nilsson annonserade redan nu nästa frukostmöte till den 27 oktober.

 

 


Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.
Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com