« Föreg. Nästa »

Frukostmöte samlade drygt 20


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Frukostmöte samlade drygt 20


Christer Falk 2017-05-19

Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.
Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.

Idag har Bollebygds kommun arrangerat årets första frukostmöte. Ett möte som vänder sig till företagare som är verksamma i kommunen.
– Det här är ett bra sätt för oss att möta er företagarna i kommunen. Ibland svarar vi själva för det mesta av informationen men den här gången väljer vi att låta några av er företagare presentera sig, säger Ann-Marie Nilsson, näringslivschef i kommunen.


Dagens frukostmöte var förlagt på Skanskas fabrik i Bollebygd. Så först ut att presentera sitt företag var Ander Sörling som är platschef för Skanska i Bollebygd. Daniel Lund, platschef för Finja som håller till i samma fabriksfastighet som Skanska berättade om Finjas verksamhet. Vi hoppas kunna komma tillbaka och berätta lite mer om Skanskas verksamhet lite längre fram.Två till
Nykomlingen, eller nästan nykomlingen, som företag i Bollebygd är Finepart Sweden AB och företagets chef och grundare Christian Ölmertz presenterade företaget och företagets högteknologiska verksamhet. Därefter ett häftigt kast till livsmedelsindustrin och Grimsis som importerar och säljer fisk från Island.  Idag leverera Grimsis sina varor till ett 100-tal butiker och har avtal med fyra kommuner som de levererar sin fisk till.

 


Stöttar företag
Connect Sveriges representant i Borås, Christine Bjärkby berättade om sin verksamhet och Jessica Lindh, studie- och yrkesvägledare vid Bollebygdsskolan bjöd in företagarna till en spännande dag på Bollebygdsskolan den 12 september. Som avslutning på frukostmötet hann Peter Rosholm (S) med att berätta lite om de tänkta regionaltågen mellan Borås och Göteborg.

 

Rundvandring
Efter företagspresentationerna och annan information kring frukostborden på Skanska avslutades hela mötet med en rundvandring där besökarna fick ta del av Skanskas och Finjas produktion.

 

Innehållsrikt
Som avslutning kan sägas att besökarna bjöds på ett innehållsrikt frukostmöte och lite förvånande är att inte fler företagare ser fördelarna med att försöka lägga ett par timmar på de här frukostträffarna.

 

Nästa frukostmöte
Ann-Marie Nilsson annonserade redan nu nästa frukostmöte till den 27 oktober.

 

 


Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.
Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com