« Föreg. Nästa »

Frukostmöte samlade drygt 20


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Frukostmöte samlade drygt 20


Christer Falk 2017-05-19

Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.
Dagens frukostmöte var förlagt till Skanska i Bollebygd.

Idag har Bollebygds kommun arrangerat årets första frukostmöte. Ett möte som vänder sig till företagare som är verksamma i kommunen.
– Det här är ett bra sätt för oss att möta er företagarna i kommunen. Ibland svarar vi själva för det mesta av informationen men den här gången väljer vi att låta några av er företagare presentera sig, säger Ann-Marie Nilsson, näringslivschef i kommunen.


Dagens frukostmöte var förlagt på Skanskas fabrik i Bollebygd. Så först ut att presentera sitt företag var Ander Sörling som är platschef för Skanska i Bollebygd. Daniel Lund, platschef för Finja som håller till i samma fabriksfastighet som Skanska berättade om Finjas verksamhet. Vi hoppas kunna komma tillbaka och berätta lite mer om Skanskas verksamhet lite längre fram.Två till
Nykomlingen, eller nästan nykomlingen, som företag i Bollebygd är Finepart Sweden AB och företagets chef och grundare Christian Ölmertz presenterade företaget och företagets högteknologiska verksamhet. Därefter ett häftigt kast till livsmedelsindustrin och Grimsis som importerar och säljer fisk från Island.  Idag leverera Grimsis sina varor till ett 100-tal butiker och har avtal med fyra kommuner som de levererar sin fisk till.

 


Stöttar företag
Connect Sveriges representant i Borås, Christine Bjärkby berättade om sin verksamhet och Jessica Lindh, studie- och yrkesvägledare vid Bollebygdsskolan bjöd in företagarna till en spännande dag på Bollebygdsskolan den 12 september. Som avslutning på frukostmötet hann Peter Rosholm (S) med att berätta lite om de tänkta regionaltågen mellan Borås och Göteborg.

 

Rundvandring
Efter företagspresentationerna och annan information kring frukostborden på Skanska avslutades hela mötet med en rundvandring där besökarna fick ta del av Skanskas och Finjas produktion.

 

Innehållsrikt
Som avslutning kan sägas att besökarna bjöds på ett innehållsrikt frukostmöte och lite förvånande är att inte fler företagare ser fördelarna med att försöka lägga ett par timmar på de här frukostträffarna.

 

Nästa frukostmöte
Ann-Marie Nilsson annonserade redan nu nästa frukostmöte till den 27 oktober.

 

 


Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.
Christian Ölmertz presenterade företaget Finepart Sweden AB som är relativt nya i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com