« Föreg. Nästa »

Vad gör EU för personer med funktionsvariationer? 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Vad gör EU för personer med funktionsvariationer? 


Christer Falk 2018-01-25


Den 10 februari belyser DHR i Västra Götaland (Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder), EDF (European Disability Forum) och Europa Direkt Sjuhärad arbete som görs på EU nivå för personer med funktionsvariationer.


DHR i Västra Götaland (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) har fokus på rörelsehindrades synlighet i Sverige och Europa, EDF (European Disability Forum) har fokus på påverkansarbete kring EU politik och lagstiftning för personer med funktionsvariationer och Europa Direkt Sjuhärad (Europeiska kommissionens lokala informationskontor i Sjuhärad) har fokus på att hitta experter som kan lyfta och belysa olika ämnen på EU nivå. Genom ett initiativ från Edde Piper på DHR i Västra Götaland så gör vi tillsammans ett event för att belysa arbetet på EU nivå för personer med funktionsvariationer. Eventet är kostnadsfritt.

Datum
10 februari 2018

Tid
9.30 – 15.00

Plats
Bollegårdens allrum i Bollebygd, Ballebovägen 6.

Lokalen är delvis anpassad för personer med olika funktionsvariationer. Det finns ljudslinga, tillgänglig toalett och presentationsmaterial kan sändas ut i förväg vid behov. Meddela gärna oss om det finns ytterliga önskemål och behov.

Anmälan
Anmäl din plats senast 31/1 till europadirekt@bollebygd.se

Övrig information
Lunch finns att köpa till självkostnadspris på Restaurang Bollegården (80:-/person). OBS! Meddela gärna vid anmälan om du vill köpa lunch samt ev. kostönskemål.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com