« Föreg. Nästa »

Äldredag på Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Äldredag på Bollegården


Christer Falk 2007-03-31


Just nu pågår en äldredag på temat Närståendestöd på Bollegården i Bollebygd. Ett sjuttiotal intresserade hade bänkat sig i samlingssalen när kommunalrådet Christer Johansson öppnade dagen.

Christer Johansson tog tillfället och informerade besökarna på äldredagen om de planer som finns när det gäller ombyggnad av befintliga lokaler och planeringen av någon form av seniorboende på Skattegårdstomten tvär över Ballebovägen.
-Vi har nu kommit så långt i vår planering att vi vet att omsorgen klarar de behov som kommer att finnas under de närmaste 10-15 åren här på Bollegården. Nu ska vi i nästa steg titta på vad vi ska bygga på Skattegårdstomten. Önskemål om seniorboende finns i Töllsjö och även i Hultafors/Olsfors.

Stor investering
De nybyggen som Christer Johansson talade om är stora investeringar och kräver därför nogsam planering.
-Förutom behovet av seniorboende vet vi att det numera även finns önskemål om lägenheter för unga funktionshindrade - ett önskemål som vi också hoppas kunna uppfylla i och med bygget på Skattegårdstomten. Men på den tomten finns idag barnomsorg - så det vi nu planerar för handlar inte bara om sådant som ligger inom Omsorgsförvaltningen. Vi måste alltså planera tillsammans med fler instanser i kommunen. När jag möter er vid nästa äldredag så hoppas jag att vi kommit en bit längre i planeringen. Vi ser också som mycket angeläget att vi under hela planeringen kan föra en bra dialog med alla berörda parter. Därför planerar vi för ett antal samarbetsgrupper. Men det återkommer vi till.

Medverkande
Apoteket, biblioteket, PRO, SPF, Röda korset i Bollebygd och Töllsjö, KETAB, Svenska Kyrkan medverkade under äldredagen med olika former av information.

Diskussion
Dagen avslutas med att man ska diskutera äldreomsorgen och då deltar tjänstemän från  kommunen och Omsorgsnämndens ordförande och viceordförande.

Eva Bodén är aktivtetssamordnare inom äldreomsorgen och det är i den rollen som hon har planerat Äldredagen tillsammans med medverkande från olika organisationer.
Eva Bodén är aktivtetssamordnare inom äldreomsorgen och det är i den rollen som hon har planerat Äldredagen tillsammans med medverkande från olika organisationer.


John Henriksson inledde Äldredagen
John Henriksson inledde Äldredagen


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com