« Föreg. Nästa »

Storfrämmande i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Storfrämmande i Bollebygd


Christer Falk 2018-08-07

Elin Jönsson från ungdomsrådet, Emma Isfeldt, Christina Hein, socialminister Annika Strandhäll, Lars-Erik Olsson och kommunstyrelssens ordförande Peter Rosholm (S).<br />Längst fram. Glenn Zetterlind.
Elin Jönsson från ungdomsrådet, Emma Isfeldt, Christina Hein, socialminister Annika Strandhäll, Lars-Erik Olsson och kommunstyrelssens ordförande Peter Rosholm (S).
Längst fram. Glenn Zetterlind.


Fackets klubbordförande Henrik Svensson i samtal med LO:s vice ordförande Therese Guovelin.
Fackets klubbordförande Henrik Svensson i samtal med LO:s vice ordförande Therese Guovelin.

Idag har LO:s vice ordförande Therese Guovelin och socialminister Annika Strandhäll besökt Bollebygd. Guouelin hälsade på Flügger Färg och socialministern besökte kommunen.

Valet närmar sig och då är det naturligtvis läge för både ministrar och fackföreningsfolk att resa runt i landet. Därför de båda besöken i Bollebygd idag.

Flügger Färg
Först i Bollebygd var LO:s vice ordförande och hon fick en fin redogörelse kring Flüggers historia och hur de arbetar idag. Tomas Grönesjö kunde visa på stora framsteg när det gäller miljösidan för tillverkningen och färghanteringen i stort.
– Vi vill hela tiden vara med och ta vårt ansvar för miljön och det gör vi idag på ett mycket bra sätt, menade Grönesjö.
Självklart fick också Therese Guovelin en bra genomgång av hur det fackliga arbetet fungerar på Flügger och den informationen svarade fabriksklubbens ordförande Henrik Svensson för.

Kommunen
Socialminister Annika Strandhäll mötte tjänstemän och socialdemokratiska politiker på skolan i Bollebygd. Anledningen till påhälsningen i Bollebygd var att ministern ville veta mer om hur folkhälsoarbetet bedrivs i en kommun av Bollebygds storlek. På frågan om vad ministern tar med sig hem efter ett besök i Bollbygd svarar hon så här.
– Jag har under hela den här mandatperioden rest runt i landet för att skaffa mig kunskap om hur det ser ut runt om i landet. Idag har jag intresserat mig särskilt för folkhälsoarbetet men på köpet får jag med mig massor av annan information från den här kommunen. Ni är ung kommun med ett fantastiskt läge. Mellan två stora städer och närheten till flygplatsen. Visst, ni har och kommer säkert också att få brottas med tillväxtvärk - men det är ändå positivt jämfört med kommuner i glesbygd som brottas med andra problem. Alla mina resor i landet hoppas jag gör att vi tar bra och långsiktiga beslut för ett ännu bättre Sverige, menade Annika Strandhäll.

 Folkhälsosamordnare Kristina Sunebrandt, socialminiser Annika Strandhäll och utvecklingsledaren Eva Westlund utanför Bollegården.<br />Foto: Olle Falk.
Folkhälsosamordnare Kristina Sunebrandt, socialminiser Annika Strandhäll och utvecklingsledaren Eva Westlund utanför Bollegården.
Foto: Olle Falk.Therese Guovelin, LO:s vice ordförande vid mötet på Flügger Färg.<br />Foto: Olle Falk
Therese Guovelin, LO:s vice ordförande vid mötet på Flügger Färg.
Foto: Olle FalkTomas Grönesjön informerar LO:s vice ordförande om Flügger Färg.
Tomas Grönesjön informerar LO:s vice ordförande om Flügger Färg.


Socialminister Strandhäll svarar på några frågor om besöket i Bollebygd.<br />Foto: Olle Falk
Socialminister Strandhäll svarar på några frågor om besöket i Bollebygd.
Foto: Olle FalkTipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com