« Föreg. Nästa »

Storfrämmande i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Storfrämmande i Bollebygd


Christer Falk 2018-08-07

Elin Jönsson från ungdomsrådet, Emma Isfeldt, Christina Hein, socialminister Annika Strandhäll, Lars-Erik Olsson och kommunstyrelssens ordförande Peter Rosholm (S).<br />Längst fram. Glenn Zetterlind.
Elin Jönsson från ungdomsrådet, Emma Isfeldt, Christina Hein, socialminister Annika Strandhäll, Lars-Erik Olsson och kommunstyrelssens ordförande Peter Rosholm (S).
Längst fram. Glenn Zetterlind.


Fackets klubbordförande Henrik Svensson i samtal med LO:s vice ordförande Therese Guovelin.
Fackets klubbordförande Henrik Svensson i samtal med LO:s vice ordförande Therese Guovelin.

Idag har LO:s vice ordförande Therese Guovelin och socialminister Annika Strandhäll besökt Bollebygd. Guouelin hälsade på Flügger Färg och socialministern besökte kommunen.

Valet närmar sig och då är det naturligtvis läge för både ministrar och fackföreningsfolk att resa runt i landet. Därför de båda besöken i Bollebygd idag.

Flügger Färg
Först i Bollebygd var LO:s vice ordförande och hon fick en fin redogörelse kring Flüggers historia och hur de arbetar idag. Tomas Grönesjö kunde visa på stora framsteg när det gäller miljösidan för tillverkningen och färghanteringen i stort.
– Vi vill hela tiden vara med och ta vårt ansvar för miljön och det gör vi idag på ett mycket bra sätt, menade Grönesjö.
Självklart fick också Therese Guovelin en bra genomgång av hur det fackliga arbetet fungerar på Flügger och den informationen svarade fabriksklubbens ordförande Henrik Svensson för.

Kommunen
Socialminister Annika Strandhäll mötte tjänstemän och socialdemokratiska politiker på skolan i Bollebygd. Anledningen till påhälsningen i Bollebygd var att ministern ville veta mer om hur folkhälsoarbetet bedrivs i en kommun av Bollebygds storlek. På frågan om vad ministern tar med sig hem efter ett besök i Bollbygd svarar hon så här.
– Jag har under hela den här mandatperioden rest runt i landet för att skaffa mig kunskap om hur det ser ut runt om i landet. Idag har jag intresserat mig särskilt för folkhälsoarbetet men på köpet får jag med mig massor av annan information från den här kommunen. Ni är ung kommun med ett fantastiskt läge. Mellan två stora städer och närheten till flygplatsen. Visst, ni har och kommer säkert också att få brottas med tillväxtvärk - men det är ändå positivt jämfört med kommuner i glesbygd som brottas med andra problem. Alla mina resor i landet hoppas jag gör att vi tar bra och långsiktiga beslut för ett ännu bättre Sverige, menade Annika Strandhäll.

 Folkhälsosamordnare Kristina Sunebrandt, socialminiser Annika Strandhäll och utvecklingsledaren Eva Westlund utanför Bollegården.<br />Foto: Olle Falk.
Folkhälsosamordnare Kristina Sunebrandt, socialminiser Annika Strandhäll och utvecklingsledaren Eva Westlund utanför Bollegården.
Foto: Olle Falk.Therese Guovelin, LO:s vice ordförande vid mötet på Flügger Färg.<br />Foto: Olle Falk
Therese Guovelin, LO:s vice ordförande vid mötet på Flügger Färg.
Foto: Olle FalkTomas Grönesjön informerar LO:s vice ordförande om Flügger Färg.
Tomas Grönesjön informerar LO:s vice ordförande om Flügger Färg.


Socialminister Strandhäll svarar på några frågor om besöket i Bollebygd.<br />Foto: Olle Falk
Socialminister Strandhäll svarar på några frågor om besöket i Bollebygd.
Foto: Olle FalkTipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com