« Föreg. Nästa »

Regionteater Väst digitaliserar vårens urpremiärer till följd av Covid-19


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Regionteater Väst digitaliserar vårens urpremiärer till följd av Covid-19


Christer Falk 2020-05-11


I tider då många föreställningar ställts in till följd av det rådande samhällsläget väljer Regionteater Väst att göra vårens repertoar tillgänglig digitalt. 
–"Digitaliseringens möjligheter gör att vi fortsatt kan nå vår publik samtidigt som det öppnar för fler att ta del av dans och teater", säger Andreas Sollén, kommunikationschef på Regionteater Väst.


För en månad sedan hade Regionteater Väst sin allra första digitala urpremiär i form av Sex, en dansföreställning i samarbete med Göteborgs Symfoniker. Nu släpps även vårens övriga urpremiärer digitalt: Fernado Melos Drömlek är dokumenterad från publikens perspektiv, Välkommen av Paula McManus och Emma Örnhar har gjorts om till en lyssningsföreställning med tillhörande pedagogiskt material och Djungelfeber, i regi av Tobias Sondén, släpps i en helt nyproducerad filmversion.

Coronapandemin har satt spår i hela kultursverige och landets teaterhus har fått anpassa verksamheten till en osäker verklighet. Många av Regionteater Västs inbokade föreställningar har ställts in, andra har spelats under ändrade former i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Under dessa förändrade förutsättningar har den digitala tekniken möjliggjort att hela produktioner dokumenteras och blir lättillgänglig för publik som egentligen annars var tänkt att se föreställningarna fysiskt. Med den fortsatta målsättningen att nå ut med högkvalitativ scenkonst för barn och unga har Regionteater Väst därför arbetat med att på kort tid tillgängliggöra vårens alla urpremiärer digitalt – och samtliga har digitaliserats på sina respektive vis.

–"I dessa ovissa och oroliga tider känns det viktigt att hittar alternativa sätt för att fortsätta erbjuda kvalitativ scenkonst och ge barn och unga möjligheten att fokusera på något annat i vardagen", avslutar Andreas Sollén, kommunikationschef.

Följande föreställningar kan upplevas online på www.regionteatervast.se:

  • DRÖMLEK
    Med hjälp av videoprojiceringar och ett speciellt scenbygge har koreografen Fernando Melo skapat en lekfull illusion med olika perspektiv. Dansföreställningen hade urpremiär 4/2 2020 i Borås och har spelats för årskurs 4–6 i Västra Götaland. Dansföreställningen har nu dokumenterats från publikens synvinkel för att visa de två perspektiven på det vis som var avsett från början.
  • VÄLKOMMEN – LYSSNINGSFÖRESTÄLLNINGEN
    En varm och välkomnande teaterföreställning, skriven av Paula McManus och Emma Örn. Urpremiären ägde rum 5/2 2020 i Uddevalla och har spelats för årskurs F–2 i Västra Götaland. Med en omarbetad lyssningsversion kan publiken uppleva föreställningen i klassrummet, på bussen, i biblioteket eller hemma. Till denna kommer ett omarbetat pedagogiskt material.
  • DJUNGELFEBER
    Teaterföreställning med idé och regi av Tobias Sondén och manus av Fijona Jonuzi. Ett desillusionerat gäng djur möts i en gruppterapi. Jagade av inre och yttre förväntningar behöver de ventilera, och när man väl börjat känna efter så går det ju inte att sluta. Föreställningen hade urpremiär 5/2 2020 i Uddevalla och har spelats för årskurs 7–9 i Västra Götaland. Filmversionen är samma föreställning, men inspelad på olika platser och därför anpassad till filmformatet.

Samtliga föreställningar samlas här:
https://www.regionteatervast.se/forestallningar/upplev-online

- - -


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com