« Föreg. Nästa »

Eriksdalsparken blir sport- och utbildningscenter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ett jättebygge är snart klart...

Eriksdalsparken blir sport- och utbildningscenter


Christer Falk 2010-04-27


Nu händer det stora saker i Olsfors. Under flera år har ideella krafter renoverat och byggt om i Eriksdalshallen. Bergvärme har installerats och som grädde på moset läggs nu konstgräset på plats. Den nya och ändamålsenliga belysningen är redan installerad. Den 12 juni invigs den nya Eriksdalsparken.

I klubbrummet i markplanet sitter kvartetten Tony Andersson, Martin Backlund, Patrik Eliasson och Fredrik Bryngelsson.
-Nu är vi snart framme säger Tony Andersson och grabbarna runt bordet skrattar.
En sen kväll i september 2008 satt Tony, Martin och Patrik runt soffbordet hemma hos Tony. Trion pratade fotboll och Olsfors IF. Träningsplanen var i dåligt skick och belysningen lika så.
-En miljon skulle det kosta att renovera planen och byta belysning. En investering som inte kändes riktigt rätt, berättar Tony som tillsamman med de tre andra hade upplägget klart för "nya" Eriksdalsparken när klockan slog 01.30 den här lördagskvällen i september 2008.
-Vi hade till och med lagt en budget som vi nu ser stämde ganska bra, menar Patrik Eliasson, ordförande i klubben.

"Nya" Eriksdalsparken
I tanken, visionen för Eriksdalsparkens framtid fanns konstgräset och en ny belysning.
-Vi har inte större verksamhet i vår klubb än att vi ska kunna hyra ut planen tre dagar i veckan. Och med hyresintäkter ska vi kunna betala våra investeringar.
-Tankarna vi hade gick hem i klubben. Banken ställde upp och Bollebygds kommun gick i borgen för tre miljoner. Så vår vision var på väg att bli verklighet, säger Martin Backlund och den andra lyser upp.
Redan till planeringskvällen/natten i september 2008 hade trion hämtat hem uppgifter om vad en konstgräsmatt skulle kosta per kvadratmeter.
-Vi hade också någorlunda klart för oss vad underlag och belysning skulle kosta. För att göra anläggningen uthyrningsbar krävdes nya omklädningsrum, säger Patrik och Tony fyller på med:
-Nu är sex nya omklädningsrum snart klara. Tjejerna kommer att få ett eget omklädningsrum och alla rummen har egen dusch och toalett. Det här ser jättebra ut.

Försening
Den hårda vintern försenade föreningens möjligheter att hyra ut planen.
-Tyvärr drabbade snön även oss. Planen var i stort sett helt bokad under vintersäsongen men som sagt, snön kunde vi inte göra något åt. Bollebygds IF hade exempelvis bokat in sig här tre kvällar i veckan, säger Patrik som nu ser framåt och räknar med att Eriksdalsparkens gröna matta kommer att kunna hyras ut under årets alla 12 månader.

Utbildning
I kvartetten runt bordet finns även Fredrik Bryngelsson med. Före detta fotbollsproffs men numera spelare i Bollebygds IF med en vardag hos SISU, Idrottsutbildarna. -Vi kommer att lägga en hel del av våra utbildningar här i Olsfors. Västergötlands Fotbollsförbund kommer också att lägga sina utbildningar här och har redan varit här. Så framtiden för Eriksdalshallen som sport- och utbildningscenter ser ljus ut, menar Fredrik Bryngelsson.

Samarbete
Just nu står fotbollsföreningarna i Bollebygds kommun på egna ben.
-Töllsjö, Hestrafors, Bollebygd och Olsfors har så många medlemmar att man klarar att bemanna alla de lag man vill ställa upp med. Samtidigt som det går bra för föreningarna hittar vi nu vägar till samarbete på ett sätt som känns nytt och bra, menar Bryngelsson och Patrik Eliasson fortsätter.
-I och med att kommunen gick in med borgen ser man också som en självklarhet att kommunens föreningar ska ha någon form av företräde och även ett lägre pris jämfört med "utomsocknes".

Stor invigning
Den 12 juni blir det pompa och ståt i Eriksdalshallen.
-Vi kommer att bjuda på två föreläsningar. Martin Bengtsson som åkte till Italien och Inter för att spela fotboll som 17-åring kommer hit. Hit kommer även Marcus Allbäck som kommer att berätta om sin nya roll i landslaget, säger Fredrik Bryngelsson och tillägger.
-De här föreläsningarna kommer att vara öppna för kommunens klubbar, ledare, spelare och föräldrar. Runt planen blir det olika aktiveter och strax efter invigningstalen av kommunalråden i kommunen blir det fotbollsmatch mellan Bollebygds IF och ett lag bestående av spelare från Töllsjö, Hestrafors och Olsfors.

Snart är det gröna konstgräset på plast och kanske blir det premiärmatch den 28 april...
Och vi har all anledning att återkomma till Olsfors, Olsfors IF och Eriksdalsparken.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com