« Föreg. Nästa »

Mer resurser till världen barn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Informationsträff i församlingshemmet i Bollebygd den 19 augusti kl 19.00

Mer resurser till världen barn


Christer Falk 2009-08-18

Anders Olsson ser fram emot att träffa många generösa Bollebygdsbor
Anders Olsson ser fram emot att träffa många generösa Bollebygdsbor

Nu drar Anders Olsson igång ännu en insamling för Världens Barn.
-Förra årets insamling gav dubbelt så mycket som insamlingen 2007. Så visst är det frestande att lägga ribban högt och försöka dubbla en gång till, säger Anders Olsson som även i år kommer att klä sig i rollen som insamlingsgeneral.


Likt förra året är det Röda Korset, IOGT/NTO, Lutherhjälpen och Lions som håller i insamlingen och redan i morgon kväll bjuder man in till informationsmöte i församlingshemmet i Bollebygd.
-Till mötet i morgon är alla som vill vara med och jobba för mer resurser till Världens Barn välkomna. Förra årets insamling gick mycket bra och vi har ett och annat område som vi kommer att lägga ännu mer arbete på i år. Mer aktiviteter hoppas vi kunna få i både Olsfors och Hultafors, säger Anders Olsson och betonar att han egentligen inte vill sätta upp några ekonomiska mål för insamlingen.
-Det viktiga är att vi gör så gott vi kan och når vi dit ska vi vara nöjda, menar Anders Olsson som representerar Lions Club Hindås.
 
9-10 oktober
Helgen den 9 och 10 oktober blir årets riksinsamlingshelg. Då kommer det att skramlas med bössor runt om i landet.
-Den första TV-galan sänds i Sveriges Television den 11 oktober och följs upp med gala nummer två den 16 oktober. Så fram till dess har vi på oss att samla in så mycket pengar som möjligt.
 
Med i TV
En av Anders Olssons ambitioner är att försöka få företagen i Bollebygds kommun att tillsammans bidra med 50 000 kronor.
-Lyckas vi med det kommer vi att synas i bild under TV-galan och det är väl positivt för hela kommunen, menar Anders Olsson som tänker så det knakar för att hitta så många givare som möjligt.
-Det är tråkigt att sådana här insamlingar behövs men vad vi än tycker om det så är verkligheten inte bättre, säger Anders som själv har åsikten om att alla barn i världen ska ha rätt till mat, hälsa och utbildning. En åsikt som han delar med de allra flesta av oss.
-Det är en av anledningarna till att jag tycker det är viktigt att vara med och jobba för Världens Barn, säger Anders Olsson.
 
Partierna
I år kommer de politiska partiernas ledningar i kommunen att få påringningar från Anders Olsson.
-Min förhoppning är att partierna ska hjälpa till och dra in pengar. Medlemmarna där har ju ett engagemang för en bättre värld och med alla deras kontakter hoppas vi kunna öka antalet insamlade kronor per invånare i Bollebyds kommun.
 
Hakar på
När organisationen Världens Barn skickade ut sitt första nyhetsbrev för 2009 berättade man om framgången för insamlingen i Bollebygds kommun.
-Det är naturligtvis roligt att man uppmärksammar vårt arbete. 2007 hamnade vi på plats 40 av landets kommuner. I fjol lyfte vi oss upp till plats 15. Detta innebar att vi dubblerade och kunde bidra med drygt 150 000 kronor, säger en då nöjd och nu förväntansfull Anders Olsson.

Artikeln är även publicerad i AnnonsMarknan nr 13 som kom ut idag den 18 augusti 2009.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com