« Föreg. Nästa »

Paketkalendrar och tröjor med roliga tryck


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Paketkalendrar och tröjor med roliga tryck


Christer Falk 2010-12-17


Ovanför Posten i Bollebygd finns sedan några månader e-handelsföretagen Glada Grodan och Muntra Myran. Webbföretag som funnits sedan 2005 respektive 2007. –Idén till det första av mina företag, Glada Grodan, fick jag när jag såg en t-shirt med ett annorlunda namn på, berättar Lilie Drugge som bott i Bollebygd med sin familj sedan 2003.

En skidresa till Bollebygd från hemorten Vallda utanför Kungsbacka under skoltiden fick Lilie och hennes familj att välja Bollebygd när det skulle köpas hus.
–En liten kommun med bra dagis och bra skola. Nära till allt, det kan egentligen inte bli bättre, berömmer Lilie Bollebygd och tillägger.
–När gillestugan i vårt hus blev för trång för min verksamhet flyttade jag in ovanpå Postens lokaler och här har jag också nytta av närheten. Några långa transporter till Posten behövs inte när jag ska leverera till mina kunder.

Tryck
De första trevande stegen för webbföretaget togs hemma i Lilies gillestuga. Det köptes in en liten maskin för tryck och så började Lilie trycka tröjor. På företagets hemsida kan kunderna välja bland massor av budskap. Populärast är tröjor som berättar om att ”snart kommer lillebror”, världens bästa pappa eller morfar och mormor.
–Tröjor till alla som är farfar eller farmor är det lite glesar med. För det mesta är det kvinnan i familjen som beställer varor och då glömmer man lätt av farmor och farfar, konstaterar Lilie.

Paketkalendrar
I företaget Muntra Myran är paketkalendrar en stor produkt och inte minst nu när julen och december står för dörren.
–Vi har massor av olika paketkalländrar och kunden bestämmer helt själv vad han eller hon ska lägga i datumfacken, berättar Lilie Drugge vidare.

Ett sätt att leva
En anledning till starten av de båda företagen var förstås en stor portion entrerpenörsdanda.
–En annan anledning är att det är lättare för mig som trebarnsmamma att hantera min vardag jämfört med om jag skulle haft en anställning. Är något av våra barn aningen för trötta eller lite hängiga kan jag jobba hemifrån, eller får barnet gå med hit till firman. Jag kan jobba vidare och mitt barn får tid att krya på sig tillsammans med mig, menar Lilie som kan konstatera att de båda webbföretagen ökar sin försäljning och omsättning varje år.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com