« Föreg. Nästa »

VGR går in i samarbete om hållbar utveckling över landsgränserna


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

VGR går in i samarbete
om hållbar utveckling över landsgränserna


Christer Falk 2018-02-14

Magnus Berntsson<br />Ordförande regionfullmäktige<br />Västra Götalandsregionen
Magnus Berntsson
Ordförande regionfullmäktige
Västra Götalandsregionen


Västra Götalandsregionen blev idag officiellt medlem av STRING, tillsammans med Akershus och Østfold Fylkeskommuner från Norge, Region Halland och Malmö Stad. STRING inbegriper nu totalt 11 regioner och städer som tillsammans ska arbeta för hållbar utveckling och tillgänglighet över fyra landgränser.


Efter ett politiskt beslut idag i Hamburg täcker det politiska nätverket STRING nu fyra länder, nio regioner, tre städer och en huvudstad, 75,000 km2 och 11,5 miljoner invånare. Parterna i STRING representerar därmed ett av de största regionala samarbetena i Europa. STRING-området följer den av EU prioriterade infrastrukturkorridoren ScandMeds norra del, vilket markant stärker STRINGs kollektiva inflytande både på en nationell och EU-nivå.

– Västra Götalandsregionen går med i STRING för att det innebär nya möjligheter att sätta Västra Götalands intressen i ett större sammanhang. Fördelen är att det ger förstärkta kontaktytor mot Norge, Skåne, Danmark och Tyskland och med fem nya medlemmar från Norge och Sverige kommer STRING att arbeta med hela infrastrukturkorridoren från Hamburg till Oslo. Detta ger oss möjligheter att belysa sträckan Göteborg-Oslo i ett vidare perspektiv, säger Magnus Berntsson ordförande regionfullmäktige Västra Götalandsregionen.

Gränssamarbete med tyngd

Med ett ökat fokus på funktionella regioner och gränsöverskridande samarbete är STRING nu ett exempel på ett tungt samarbete som sträcker sig från Hamburg i syd, över Själland, Köpenhamn och Malmö upp längs den svenska västkusten till Norge och Oslo-området.

STRING representerar en välmående del av Europa med specialisering inom teknologi, transport och logistik, life science och materialforskning, med hållbara industrier och morgondagens energilösningar som en viktig del av ekonomin.

STRINGs ordförande, Wolfgang Schmidt från Hamburg Stad avslutar:
– Nu när STRING välkomnar fem nya medlemmar har vi etablerat ett fundament för en stark korridor som är ett utmärkt exempel på gränsöverskridande politiskt samarbete i norra Europa. Nu måste vi fortsätta att driva arbetet framåt för att kunna genomföra visionen av moderna samhällen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com