« Föreg. Nästa »

Bollebygdstjej debuterar med barnbok


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdstjej debuterar med barnbok


Christer Falk 2007-08-23

Författaren Kicki Lundgren, illustratör Lotta Corell i mitten och förlagsdelägaren Barbro Holgersson till höger i bild.
Bilden tagen vid trions releaseparty den 8 augusti.
Författaren Kicki Lundgren, illustratör Lotta Corell i mitten och förlagsdelägaren Barbro Holgersson till höger i bild. Bilden tagen vid trions releaseparty den 8 augusti.

Den 8 augusti blev en stor dag i Kicki Lundgrens liv. Då presenterade hon Östens ABC-bok för världen och fick ett mycket bra mottagande. Nu är premiärvisningen avklarad och jobbet med marknadsföring och försäljning tar vid. Slitgörat kanske man kan säga.

Skrivit "hemma på sin kammare" har Kicki Lundgren alltid gjort.
- Några direkta författardrömmar har jag inte haft så länge. Men visst, drömmen har väl funnits där, säger bollebygdstjejen som numera bor och arbetar i Kalmartrakten.
-Jag växte upp i Olsfors, Hultafors och Bollebygd. Och jag återvänder hit med jämna mellanrum för att hälsa på gamla kompisar.

Arbetslös
Under en arbetslöshetstid blev skrivandet lite mer intensivt och när Kicki stötte ihop med Lotta Corell som är duktig illustratör enades de om att försöka förverkliga en idé, en dröm.
-Jag hade gått omkring och drömt om att få skriva en bok och Lotta ville illustrera. Vi bestämde oss för att gör verklighet av drömmen och så blev det.

Inte lätt
När manus och bilder var klara började jobbet med att "sälja" in boken hos förlagen.
-Det blev tufft så när ingen ville trycka vår bok kom Barbro Holgersson in i bilden. Hon tyckte att vi skulle blida ett förlag tillsammans och ge ut boken. Så blev det.

En känsla...
I början av augusti infanns sig den stora dagen då trion kunde hämta de färdiga böckerna hos tryckeriet.
-Det var en mycket speciell känsla att få hålla den egna boken. En känsla som vi nog inte har släppt än, säger Kicki Lundgren som också berättar att de redan sålt 300 av de 1000 tryckta böckerna.

Bibliotekstjänst
I slutet av september finns boken med i Btj-katalogen och det innebär att alla bibliotek i landet får möjlighet att beställa boken.
-Men redan nu på måndag finns Östens ABC-bok på biblioteket i Bollebygd och även hos ortens bokhandel.
Jag åker till Bollebygd på fredag förmiddag och kommer att tillbringa helgen hos goda vänner, säger Kicki som tillsammans med sin illustratör och förlagsdelägare redan går och funderar på nästa projekt.

Framtid
-Vi har sagt så här. Nu har vi gjort ett försök och nu får vi se hur det kommer att fungera. Går det bra - då kommer vi att förverkliga fler idéer, säger Kicki Lundgren, författare med rötter i Bollebygd.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com