« Föreg. Nästa »

Klart för flytt av Tingshuset


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Artikel publicerad i AnnonsMarknan nr 2 2011

Klart för flytt av TingshusetChrister Falk 2019-02-07


En enig kommunstyrelse har sagt ja till en flytt av Tingshuset. Nu är det upp till Bollebygds fullmäktigeförsamling att godkänna.
– En förutsättning för flytten är att byggföretaget MS Strand själva finansierar flytten, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (M).


Anledningen till flytten av Tingshuset är att MS Strand AB har köpt fastigheten Malmgården.
– Tanken är ju att Malmgården ska rivas och ge plats för en ny fastighet med lägenheter och affärslokaler, säger Christer Johansson.

Ny detaljplan
Ett godkännande från fullmäktigeförsamlingen innebär också att samhällsbyggnadsavdelningen får uppdraget att göra en ny detaljplan för tre fastigheter.
Malmgården, samt där Tingshuset idag är beläget och den Aronsonska tomten där Tingshuset ska placeras.

Förädlar
Någon rädsla för en negativ opinion mot flytten av Tingshuset  räknar  inte politikerna med.
– Vi ser det här som en förädling. Både Tingshuset och arresten kommer bättre till sin rätt på den Aronsonska fastigheten, menar Christer Johansson och Peter Rosholm hakar på:
– Nu får vi möjlighet att anlägga något parkliknande kring Tingshuset och arresten. Jag är helt säker på att det här kommer att bli mycket bra.

Positiva
På Bollebygds kommuns hemsida har invånarna har möjlighet att tycka till om en eventuell flytt av Tingshuset och de allra flesta kommentarerna är positiva.
– Självklart finns det dom som tycker att vi gör fel när vi låter flytta Tingshuset men faktum är att huset är flytta två gånger tidigare. Därmed berövar vi inte Tingshuset sin ursprungliga plast, menar Christer Johansson.

2012
Arbetet med det nya planarbetet kommer att ta cirka ett år.
– Flyter arbetet på utan större störningar så kan nog en flytt av Tingshuset bli av i slutet av 2012, tror Christer Johansson.

Christer FalkOBS!
Allt går inte på räls. Tanken bakom att än en gång publicera ovanstående artikel är att påvisa att livet går inte på räls, det dyker alltid upp något som ändrar förutsättningar och därmed faller beslut och önskemål som en gång fanns.

Det är väl det som är det verkliga livet - eller?


Aronsonska tomten.
Aronsonska tomten.


Malmgården.
Malmgården.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com