« Föreg. Nästa »

Hjälp människor att komma ut i arbetslivet


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Hjälp människor att komma ut i arbetslivet


Christer Falk 2018-06-12


Bollebygds kommuns arbetsmarknadsenhet har i uppdrag att hjälpa kommuninvånare, som av olika anledningar står långt ifrån arbetsmarknaden, att komma ut i arbetslivet.

Det sker med hjälp av en rad olika insatser som alla är del av en process där slutmålet är egen försörjning. En av insatserna är att hjälpa deltagarna att ”träna sig på arbetslivet”. För att lyckas med detta så behövs er hjälp eftersom det är på arbetsplatser det händer!

Olika syften med insatsen


Att testa sina förutsättningar

Personer får träna på att vara på en arbetsplats för att succesivt komma tillbaka till arbetslivet, exempelvis som ett led i en rehabiliteringskedja. Pröva för att fastställa sin förmåga, det vill säga hur mycket hen kan arbeta, vilka arbetsuppgifter som är lämpliga och om det vara aktuellt med några hjälpmedel för att klara av arbetet.

För nya svenskar

Att få vara på en arbetsplats för träna på att prata svenska är oerhört centralt, samtidigt som de får sin yrkeskompetens bedömd. Du som arbetsgivare har då möjlighet att prova på ny arbetskraft samtidigt som du bedömer om personens utbildning och kompetens fungerar på arbetsmarknaden och på ditt företag.

I vägledande syfte

Närvaro på en arbetsplats kan utgöra en del av en utbildning eller en ”prova-på- plats” i vägledande syfte inför framtida studie-och yrkesval, eller inför en anställning. Du som arbetsgivare har möjlighet att prova en potentiell medarbetare samtidigt som hen får chansen att prova på arbetsplatsen.

En kortare insats kan vara en så kallad ”jobbskuggning” där en person får möjligheten att komma ut på en arbetsplats under en hel, eller en kortare del av en dag för att följa en medarbetare i det dagliga arbetet.

Ta emot människor på din arbetsplats

Oavsett i vilket syfte du tar emot en person på din arbetsplats som behöver träna på arbetslivet så är det helt kostnadsfritt. Deltagaren är försäkrad via arbetsmarknadsenheten. Du är inte heller bunden till en viss period utan kan närhelst avbryta om du upplever att det inte fungerar.

Du som arbetsgivare ställer upp med handledning, tid och engagemang och förhoppningsvis har du som arbetsgivare i slutändan hittat en ny medarbetare.

Vill du veta mer eller kan du ta emot en person på din arbetsplats så tveka inte att höra av dig

Kristina Wagnås, Arbetsmarknadshandläggare, Telefon: 033-430 55 30, kristina.wagnas@bollebygd.se

Maria Mencevski, Arbetsmarknadshandläggare, Telefon: 033-430 58 51, maria.mencevski@bollebygd.se

Maria Petersson, Arbetsmarknadshandläggare, Telefon: 033-430 58 57, maria.petersson@bollebygd.se


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com