« Föreg. Nästa »

Almi letar årets innovatör i Bollebygd 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Almi letar årets innovatör i Bollebygd 


Christer Falk 2016-03-11


Almi Väst söker efter innovatörer från Bollebygd med spännande produkt eller tjänst. Förhoppningen är att få fram spännande pristagare till Sveriges största utvecklingsstipendium, SKAPA, för uppfinnare, till Alfred Nobels minne.

 


SKAPA är ett pris vars avsikt är att uppmärksamma innovatörer och den fantastiska kreativitet som finns i Sverige när det gäller att ta fram nya produkter och tjänster.

Nu uppmanar Almi Väst idérika människor att tävla om att bli Årets innovatör 2016.

 

Viktigt för Bollebygd

För Bollebygds del är det mycket viktigt att få fram bärkraftiga företag för att det ska finnas en bra arbetsmarknad lokalt i framtiden. De företagen börjar med en innovation.
– Det är bland de här idéerna som prisas i SKAPA som framtidens arbetsplatser kan komma att finnas. De flesta produkter och tjänster som vi använder bygger på att någon har kommit på det, säger Heléne Öhrvall, innovationsansvarig på Almi Väst.
– Nya idéer krävs för att utvecklingen inte ska stagnera, möta nya behov i samhället samt skapa tillväxt både lokalt och nationellt.

 

SKAPA Utvecklingspris
SKAPA Utvecklingspris är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Förutom det nationella priset på 550 000 kronor som fördelas till maximalt tre pristagare får länsfinalisterna 10 000 kr, plus 15 000 direkt av Almi Väst, samt diplom.

 

Lovande uppfinnare
Unga, mellan 19-30 år, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör.
Syftet är med SKAPA Framtidens Innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer.
Det nationella priset är på totalt 150 000 kr som fördelas till maximalt tre pristagare. Länsvinnaren får 15 000 kronor av Almi Väst.


Jurygrupp
Almi Väst är ansvarigt för den jurygrupp som utser de regionala pristagarna i båda klasserna. Dessa får sedan får tävla nationellt i Stockholm den 10 november på mässan ”Eget företag”. Sista anmälningsdagen är 10 april.

 

Mer info
www.stiftelsenskapa.se

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com