« Föreg. Nästa »

En friluftsscen i biblioteksparken


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

En friluftsscen i biblioteksparken


Christer Falk 2006-06-07

Peter Rosholm hoppas att socialdemokraternas motion om en friluftsscen i biblioteksparken faller de flesta politiker i smaken.
Peter Rosholm hoppas att socialdemokraternas motion om en friluftsscen i biblioteksparken faller de flesta politiker i smaken.

Än har inte bläcket torkat men om inom kort kommer Socialdemokraterna i Bollebygd att motionera om en scen i biblioteksparken. -I vårt budgetförslag inför 2007 föreslår vi att det ska byggas en scen i biblioteksparken här i Bollebygd, säger nytillträdda oppositionsrådet i Bollebygd, socialdemokraten Peter Rosholm.

-En friluftsscen här i biblioteksparken skulle säkert sätta fart på kulturverksamheten i kommunen och inte minst den musikaliska under sommarhalvåret, menar Peter Rosholm samtidigt som ha pekar ut var han tror att den tänkta scenen skulle kunna placeras.

Inga detaljer
Men hur den tänkta scenen ska se ut eller var den ska placeras har varken Rosholm eller hans parti några färdiga tankar kring.
-Design och placering får fackfolket ägna sig åt. Vi kommer att motionera om en scen och därmed hoppas vi att en majoritet ska ställa sig bakom den investeringen, fortsätter Rosholm som ser många användningsområden för den tänkta scenen.

Irländsk musik
Ett minne som kanske är en av anledningarna till att idén om en friluftsscen i biblioteksparken väcktes är den gången då det bjöds irländsk musik i just biblioteksparken.
-Det är ett minne som fastnat hos mig. Vädret var fint och folk med kaffekorgar samlades här i parken. Det är något i den stilen som vi ser framför oss, säger Peter Rosholm och skyndar vidare till ett av många sammanträden som just nu fyller det nya kommunalrådets vardag.

Första juni
Peter Rosholm tillträdde som oppositionsråd i Bollebygds kommun den första juni. Som oppositionsråd har han en 50%-ig tjänst som kommunalråd. Peter Rosholm efterträdde Jan-Åke Andersson som varit socialdemokraternas kommunalråd sedan Bollebygd blev egen kommun den första januari 1995.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com