« Föreg. Nästa »

Rallytrion i mål


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Rallytrion i mål


Christer Falk 2009-02-09

Bilden är tagen strax efter att vi gått in i Mali och sanden<br />börjat bytas ut mot torra gräsmarker.<br />
Bilden är tagen strax efter att vi gått in i Mali och sanden
börjat bytas ut mot torra gräsmarker.


Nu har rallytrion från Bollebygd gått i mål efter drygt 800 mil i sin ombyggda NIssan King Cab
Från Mali har vi fått deras egen berättelse. Varsågoda!


"Yes, vi har nu gett oss själva en liten välförtjänt semester på ett par dar, faktum är att vi var helt slutkörda efter att ha levt på sardiner och inhemskt bröd sen Italien med endast 3-4 timmars sömn varje natt.

Det har vart väldigt roligt, två veckors galen terrängkörning med svår kartläsning på märkliga och intressanta platser. Vi har åkt på allt tänkbart underlag i allt tänkbart väder, det haglade till och med uppe i bergen i Marocko. Samtliga länder vi passerade hade sin egen charm och utmaning. Europa och 3 dagars maraton till Afrika visade sej vara svårare och stressigare än vi trott.

Fel väg
Vi åkte upp i bergen i Italien för att åka över till Frankrike men det visade sig att vägen snöat igen så vi fick åka igenom vid Monaco istället vilket kostade massa extratid. Till slut insåg vi att det skulle bli omöjligt att genomföra alla navigationsuppdrag, så kallade geochallenges och fortfarande få sova åtminstone någon timma. Så genom Spanien blev det mest motorvägskörning i full fart mot färjan till Afrika. I Marocko var det ingen barnlek heller men vi hade börjat få in rutinen och farten och möjligheten att ta genvägar i Afrika är avsevärt mycket större än i
Europa.

Vacker kustremsa
I Västra Sahara följde vi den enormt vackra kustremsan neråt landet och här blev militärposterna vanligare och varningsskyltar för minfält fanns överallt. Efter en 7 timmar lång procession genom gränsen in till Mauretanien fick vi tillslut uppleva sinnesbilden av Sahara, vidsträckta sandhav, plana saltöknar och steniga vulkanberg.

Galen körning
Körningen här var fullständigt galen. I Mali övergick Sahara till Savannen, med dammig grusvägskörning i 35-40 grader, och ett vägnät som liknade rena labyrinten med djur på eller farligt nära vägen överallt.

I mål
Och i lördags vid 13 tiden passerade vi som sagt mållinjen precis enligt planen. Triumf, inte dåligt för en bil av -89 års modell. Vi hade bara lite kylarproblem samt ett igensatt bränslefilter, två vanliga fel i Sahara.
Nu ska vi snart ut och käka frukost sista dagen i Mali. Ekonomin tvingade oss att sälja bilen och köpa flygbiljetter hem så klockan 3 inatt sätter vi oss på planet mot London. Vi är osäkra på resultaten fortfarande då arrangörerna inte släppt dessa än men det är inget vi tänker på så mycket, vi gjorde det här mest för äventyret, allt utöver det är en bonus."

Bästa hälsningar
Niklas
Dusty Fox

Här har vi ställt upp oss på en strand i Västra Sahara tillsammans´med tävlingens andra svenska lag, Team Ravioli. Bilen till höger. Fr.v. Maria Pettersson, Torbjörn Karlsson & Hanna Colliander.<br />
Här har vi ställt upp oss på en strand i Västra Sahara tillsammans´med tävlingens andra svenska lag, Team Ravioli. Bilen till höger. Fr.v. Maria Pettersson, Torbjörn Karlsson & Hanna Colliander.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com