« Föreg. Nästa »

Bollebygd växer snabbast i landet


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd växer snabbast i landet


Christer Falk 2016-08-17


När statistiken för befolkningsutvecklingen för första halvåret av 2016 i landet presenterades av Statistiska Centralbyrån finns Bollebygd med i topp.

Så är skriver Statistiska Centralbyrån, SCB:

”Störst folkökning hade Stockholms kommun där befolkningen ökade med 4 600 personer. Det var främst höga födelsetal som låg bakom folkökningen i Stockholm. Den procentuellt största folkökningen hade däremot Bollebygd som ökade med 2,0 procent, eller 179 personer. Det var främst en hög inflyttning från övriga Västra Götaland som låg bakom befolkningstillväxten i Bollebygd”.


–Det visar hur attraktivt Bollebygd är. Det geografiska läget mellan två storstäder och närheten till en storflygplats är bidragande orsaker. Men även vår satsning på en bra skola och förskola samt på goda boendemiljöer tror vi spelar roll. Vår utmaning är att hinna med att utveckla den kommunala servicen i samma takt. Vi har en ny skola för 450 elever klar vid årsskiftet. Nästa skola är redan under planering, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) i ett pressmeddelande från Bollebygds kommun.

Nämnas ska också att ökningen inte beror på någon invandring. När det gäller invandring har Bollebygd under den här perioden -2 i sina siffor.

Det här lovar vi återkomma till.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com