« Föreg. Nästa »

Alice Kristiansen– har tagit över ordförandeklubban


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ny ordförande i SPF Bollebygd

Alice Kristiansen
– har tagit över ordförandeklubban


Christer Falk 2012-04-09


Sedan någon månad tillbaka är Alice Kristiansen ordförande för SPF-Bollebygd. Vid årsmötet den 6 februari tog Alice över ordförandeklubben efter Göran Appelqvist som varit ordförande i sex år.

 


– Det är naturligtvis ett fint förtroendeuppdrag att få leda SPF-Bollebygd. Jag har varit vice ordförande en tid och har därför haft möjlighet att sätta mig in i en del av det fina arbete som styrelsen ledd av Göran åstadkommit, säger Alice Kristiansen.

Till Bollebygd kom Alice Kristiansen redan 1966 då hennes man fick arbete på dåvarande HP Färg.

– Vi kom närmast från Mellerud där jag hade min första tjänst på apotek efter min utbildning. Här i Bollebygd var jag med och byggde upp Apoteket som vi öppnade i november 1982. Där var jag chef fram till min pensionering 2003, berättar Alice som är född och uppvuxen strax utanför Nora i Västmanland.


Framåt

På frågan om Alice Kristiansen som ny ordförande har någon programförklaring får vi följande svar.

– Jag har lovat att göra mitt bästa. Självklart handlar uppdraget att arbeta tillsammans med styrelsen och inte minst, lyssna till vad medlemmarna vill ha. Jag har själv varit medlem sedan 2008 och har varit mycket nöjd med det smörgåsbord av aktiviteter som vi medlemmar har serverats. Därför blir mitt uppdrag att hålla det fina som redan finns vid liv och även försöka bygga vidare. När Göran Appelqvist lämnade över ordförandeklubban var vi 290 medlemmar. En av mina uppgifter blir att hålla medlemsantalet på samma nivå och allra helst öka något, menar Alice Kristiansen.


Ödmjukhet

Under vårt lilla samtal talar Alice Kristiansen om ödmjukhet inför uppdraget.

– Jag har varit ordförande under några år för Röda Korset här i Bollebygd. Där har jag skaffat mig en del erfarenheter av ordförandeskap som känns bra att ha med i bagaget. SPF i Bollebygd är ju en mycket större organisation och våra möten är välbesökta. Därför gäller det att hålla i klubban på rätt sätt. Men med ödmjukhet inför uppdraget tror och hoppas jag att det ska gå bra, säger Alice Kristiansen. 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com