« Föreg. Nästa »

Det råder totalt grill- och eldningsförbud


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Det råder totalt
grill- och eldningsförbud


Christer Falk 2018-07-25


På grund av fortsatt varmt och torrt väder är risken för brand i vårt område extremt hög. Det råder nu totalt grill- och eldningsförbud. Vi vill uppmana allmänheten att följa förbudet och även spara på vattnet.

Länsstyrelsen har beslutat om totalt grill- och eldningsförbud i skog och mark i vårt län. Det innebär att all grillning och eldning är förbjuden. Förbudet gäller alla typer av grillar och bränslen på alla platser. Förbudet gäller även grillning i egen trädgård. Var extra försiktig och gör vad du kan för att minska risken att orsaka en brand i naturen. Att bryta mot förbudet är straffbart och kan leda till böter eller fängelse om brottet är grovt. Läs mer om förbudet hos Länsstyrelsen.länk till annan webbplats

Brandrisken når under vecka 30 extrema nivåer. Flera kritiska skogsbränder pågår och risken för fler är mycket hög. Läget är extremt allvarligt. Hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)länk till annan webbplats och på räddningstjänstens webbplatslänk till annan webbplats kan du läsa mer om läget angående brandrisken och pågående bränder.

Invånare uppmanas även att spara på vattnet

Länsstyrelsen har fattat beslut om att förbjuda uttag av vatten från länets små och medelstora vattendrag på grund av låga vattennivåer.

Bollebygds kommun uppmanar kunder med kommunalt dricksvatten i hela kommunen att vara sparsamma med vattenförbrukningen i förebyggande syfte. Det innebär exempelvis att vattna sparsamt, använd inte slang eller vattenspridare. Vattna inte gräsmattor och undvik att tvätta fasaden och bilen. Den som har egen brunn ansvarar själv för att vattnet räcker till. Fler tips och mer information om följder av torkan finns på sidan vattenbrist och torka.

Länsstyrelsens beslut om att att förbjuda vattenuttag ur åar och vattendrag fattades den 5 juli 2018. Läs mer om vad förbudet innebär på Länsstyrelsens webbplats. länk till annan webbplatsLänsstyrelsen informerar kontinuerligt om vattenläget i länetlänk till annan webbplats.

Tack för att du hjälper till och visar hänsyn mot natur och miljö.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com