« Föreg. Nästa »

Det råder totalt grill- och eldningsförbud


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Det råder totalt
grill- och eldningsförbud


Christer Falk 2018-07-25


På grund av fortsatt varmt och torrt väder är risken för brand i vårt område extremt hög. Det råder nu totalt grill- och eldningsförbud. Vi vill uppmana allmänheten att följa förbudet och även spara på vattnet.

Länsstyrelsen har beslutat om totalt grill- och eldningsförbud i skog och mark i vårt län. Det innebär att all grillning och eldning är förbjuden. Förbudet gäller alla typer av grillar och bränslen på alla platser. Förbudet gäller även grillning i egen trädgård. Var extra försiktig och gör vad du kan för att minska risken att orsaka en brand i naturen. Att bryta mot förbudet är straffbart och kan leda till böter eller fängelse om brottet är grovt. Läs mer om förbudet hos Länsstyrelsen.länk till annan webbplats

Brandrisken når under vecka 30 extrema nivåer. Flera kritiska skogsbränder pågår och risken för fler är mycket hög. Läget är extremt allvarligt. Hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)länk till annan webbplats och på räddningstjänstens webbplatslänk till annan webbplats kan du läsa mer om läget angående brandrisken och pågående bränder.

Invånare uppmanas även att spara på vattnet

Länsstyrelsen har fattat beslut om att förbjuda uttag av vatten från länets små och medelstora vattendrag på grund av låga vattennivåer.

Bollebygds kommun uppmanar kunder med kommunalt dricksvatten i hela kommunen att vara sparsamma med vattenförbrukningen i förebyggande syfte. Det innebär exempelvis att vattna sparsamt, använd inte slang eller vattenspridare. Vattna inte gräsmattor och undvik att tvätta fasaden och bilen. Den som har egen brunn ansvarar själv för att vattnet räcker till. Fler tips och mer information om följder av torkan finns på sidan vattenbrist och torka.

Länsstyrelsens beslut om att att förbjuda vattenuttag ur åar och vattendrag fattades den 5 juli 2018. Läs mer om vad förbudet innebär på Länsstyrelsens webbplats. länk till annan webbplatsLänsstyrelsen informerar kontinuerligt om vattenläget i länetlänk till annan webbplats.

Tack för att du hjälper till och visar hänsyn mot natur och miljö.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com