« Föreg. Nästa »

Varför gör ni så här…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Skadegörelse i Bollebygds Hembygdspark

Varför gör ni så här…


Christer Falk 2016-11-01

Hittar polisen fingeravtryck på den här prylen – då kanske vandalerna hittas...
Hittar polisen fingeravtryck på den här prylen – då kanske vandalerna hittas...

Imorse upptäcktes skadegörelse i Bollebygds Hembygdsgård. Några individer som inte har så mycket till övers för andra hade av någon outgrundlig anledning gett sig på en av byggnaderna i Hembygdsgården.

Skadegörelsen är naturligtvis anmäld hos polisen och förhoppningen är att vandalerna ska hittas.


Under senare tid har det flera gånger uppdagats att ungdomar håller till i Hembygdsparken – sitter där och röker. Vi några tillfällen har de som är engagerade i Bollebygds Hembygdsförening talat med ungdomarna och pekat på riskerna för brand i de gamla byggnaderna.

 

Vad är det som röks…
Vid morgonens skadegörelse hittades en liten pryl som tydligen används vid någon form av rökning. Vandalerna hade slarvigt, för egen del – men bra för polisen glömt prylen på bordet som de också hade slagit sönder. Ett gammalt bord…
Kanske hittar polisen fingeravtryck.

 

Vår historia
Bollebygds Hembygdsgård och det som samlats där är självklart något som vi alla måste vara rädda om. Själva hembygdsgården med gamla fastigheter och bruksföremål från svunna tider kommer förhoppningsvis även dessa vandaler att en gång vilja visa för sina barn och barnbarn. En tanke som säkert låter urlöjlig i vandalerna öron idag. Men vänta några år – så kommer klokskapen även ifatt er…


Här har man stuckit in plankor under spåntaket. En gammal, mycket gammal handgjord takränna kunde gått sönder.
Här har man stuckit in plankor under spåntaket. En gammal, mycket gammal handgjord takränna kunde gått sönder.


Att skruva hur propparna i proppskåpet kan vara förenat med livsfara.
Att skruva hur propparna i proppskåpet kan vara förenat med livsfara.


Det gamla bordet gick de lös på - ofattbart.
Det gamla bordet gick de lös på - ofattbart.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com