« Föreg. Nästa »

Varför gör ni så här…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Skadegörelse i Bollebygds Hembygdspark

Varför gör ni så här…


Christer Falk 2016-11-01

Hittar polisen fingeravtryck på den här prylen – då kanske vandalerna hittas...
Hittar polisen fingeravtryck på den här prylen – då kanske vandalerna hittas...

Imorse upptäcktes skadegörelse i Bollebygds Hembygdsgård. Några individer som inte har så mycket till övers för andra hade av någon outgrundlig anledning gett sig på en av byggnaderna i Hembygdsgården.

Skadegörelsen är naturligtvis anmäld hos polisen och förhoppningen är att vandalerna ska hittas.


Under senare tid har det flera gånger uppdagats att ungdomar håller till i Hembygdsparken – sitter där och röker. Vi några tillfällen har de som är engagerade i Bollebygds Hembygdsförening talat med ungdomarna och pekat på riskerna för brand i de gamla byggnaderna.

 

Vad är det som röks…
Vid morgonens skadegörelse hittades en liten pryl som tydligen används vid någon form av rökning. Vandalerna hade slarvigt, för egen del – men bra för polisen glömt prylen på bordet som de också hade slagit sönder. Ett gammalt bord…
Kanske hittar polisen fingeravtryck.

 

Vår historia
Bollebygds Hembygdsgård och det som samlats där är självklart något som vi alla måste vara rädda om. Själva hembygdsgården med gamla fastigheter och bruksföremål från svunna tider kommer förhoppningsvis även dessa vandaler att en gång vilja visa för sina barn och barnbarn. En tanke som säkert låter urlöjlig i vandalerna öron idag. Men vänta några år – så kommer klokskapen även ifatt er…


Här har man stuckit in plankor under spåntaket. En gammal, mycket gammal handgjord takränna kunde gått sönder.
Här har man stuckit in plankor under spåntaket. En gammal, mycket gammal handgjord takränna kunde gått sönder.


Att skruva hur propparna i proppskåpet kan vara förenat med livsfara.
Att skruva hur propparna i proppskåpet kan vara förenat med livsfara.


Det gamla bordet gick de lös på - ofattbart.
Det gamla bordet gick de lös på - ofattbart.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com