« Föreg. Nästa »

Arbetsgivare prisades på gala– Bollegårdens restaurang en av de prisade 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Arbetsgivare prisades på gala
– Bollegårdens restaurang en av de prisade 


Christer Falk 2018-04-13

Representanter från Bollegårdens restaurang fick ta emot diplom och blommor.<br />Foto: Anders Engström<br />
Representanter från Bollegårdens restaurang fick ta emot diplom och blommor.
Foto: Anders Engström


Igår hyllades arbetsgivare från näringsliv och offentlig verksamhet i Sjuhärad vid en gala i Borås. Det var arbets­givare som på olika sätt gjort goda insatser för personer som står långt från arbetsmarknaden.  Fem av dem prisades extra. 


Igår hölls för andra gången galan som uppmärksammar och sprider inspiration om hur samarbete mellan olika myndigheter och arbetsgivare kan bredda arbetsmarknaden. Det handlar om samverkan med resultatet att personer som tidigare stått långt från arbets­marknaden kommer ut i egen försörjning.
För att finna sin väg mot arbete eller studier är målstyrda utvecklings­steg, vilka utvecklats inom det ESF-finansierade projektet POINT, samt arbetsträning och praktik hos arbetsgivare viktiga steg på vägen för deltagarna.
– Genom att hylla de arbetsgivare som öppnar sina företag för POINTs deltagare, lyfter galan fram vilka möjligheter arbetsgivare har att bidra till samhället på flera sätt, berättar Pernilla Knutsson, projektledare och biträd­ande förbundschef vid Sjuhärads samordningsförbund som också anordnar galan. 

5 arbetsgivare
Denna gång var det fem arbetsgivare från Sjuhärad som i tur och ordning kallades upp på scenen i Sinnenas Hus för att berätta om sina erfarenheter och tipsa övriga arbetsgivare på galan. De som fick mottaga diplom och blommor var Patricks Mat, Ulricehamn; AB Blåkläder, Svenljunga; Gumselids Hantverk, Mark; Bygg Tomas AB, Herrljunga samt Bollegårdens restaurang, Bollebygd.  
– Dessa arbetsgivare har nominerats av POINT-medarbetare på respektive kommuns arbets­marknads­enhet, för att de gjort särskilt starka insatser under året. Insatser vi andra kan inspireras och lära av, fortsätter Pernilla Knutsson. 

Samverkan skapar nytta och glädje på många sätt.
Från scenen hördes flera arbetsgivares berättelser som handlar om glädjen i att vägleda individer in i jobb och yrkesliv och där deltagaren, eller den nya medarbetaren, växer av att känna att denne bidrar till både verk­samheten, sin egen försörjning och till samhället. Ofta leder prak­tiken till starkare hälsa för deltagaren och med nya ögon i teamet ges insikter och erfaren­heter som utvecklar verksamheten för både kollegor och arbetsgivarens del. 

  

  • Dessa arbetsgivare har medverkat till både enskilda människors utveckling, men också visat ett stort samhällsengagemang och därigenom bidragit till ett socialt hållbart samhälle där alla ges utrymme att arbeta. 

  

  • Företag och andra arbetsgivare hittar arbetskraft och kompetens som de annars inte tänkt på och det finns dessutom god tid att pröva matchningen med hjälp av coaching och stöd, berättar Pernilla Knutsson. 

  

  • Att få uppmärksamma dem som går från ord till handling, med diplom och blommar och sprida deras goda exempel, är ett positivt sätt att inspirera fler att ta steg i denna riktning, avslutar Pernilla Knutsson. 

  

Galan avrundades med underhållning av den mångsidiga kulturpersonligheten, författaren och komikern Zinat Pirzadeh som öste rikligt med anekdoter ur sitt liv och erfarenheter samt ackompanjerande spel från flygeln av musikern Arne Murby, som bland annat verkat som kapellmästare på Liseberg. 

FAKTA:
Projekt POINT pågår från februari 2016 till och med januari 2019 och delfinansieras av Europeiska Socialfonden ESF med drygt 30 miljoner kronor. Cirka 900 personer som av någon anledning hamnat vid sidan av arbetsmarknaden, beräknas ta del av projektets metoder och aktiviteter.  Genom att delta i ett antal valbara och målstyrda utvecklingssteg, kommer deltagaren närmare en egen försörjning. Upplägget är individuellt utifrån varje persons egna förutsättningar och träning sker i samverkan med föreningsliv samt offentliga och privata arbetsgivare.  Målet är att deltagaren kommer vidare i studier eller arbete.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com