« Föreg. Nästa »

Arbetsgivare prisades på gala– Bollegårdens restaurang en av de prisade 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Arbetsgivare prisades på gala
– Bollegårdens restaurang en av de prisade 


Christer Falk 2018-04-13

Representanter från Bollegårdens restaurang fick ta emot diplom och blommor.<br />Foto: Anders Engström<br />
Representanter från Bollegårdens restaurang fick ta emot diplom och blommor.
Foto: Anders Engström


Igår hyllades arbetsgivare från näringsliv och offentlig verksamhet i Sjuhärad vid en gala i Borås. Det var arbets­givare som på olika sätt gjort goda insatser för personer som står långt från arbetsmarknaden.  Fem av dem prisades extra. 


Igår hölls för andra gången galan som uppmärksammar och sprider inspiration om hur samarbete mellan olika myndigheter och arbetsgivare kan bredda arbetsmarknaden. Det handlar om samverkan med resultatet att personer som tidigare stått långt från arbets­marknaden kommer ut i egen försörjning.
För att finna sin väg mot arbete eller studier är målstyrda utvecklings­steg, vilka utvecklats inom det ESF-finansierade projektet POINT, samt arbetsträning och praktik hos arbetsgivare viktiga steg på vägen för deltagarna.
– Genom att hylla de arbetsgivare som öppnar sina företag för POINTs deltagare, lyfter galan fram vilka möjligheter arbetsgivare har att bidra till samhället på flera sätt, berättar Pernilla Knutsson, projektledare och biträd­ande förbundschef vid Sjuhärads samordningsförbund som också anordnar galan. 

5 arbetsgivare
Denna gång var det fem arbetsgivare från Sjuhärad som i tur och ordning kallades upp på scenen i Sinnenas Hus för att berätta om sina erfarenheter och tipsa övriga arbetsgivare på galan. De som fick mottaga diplom och blommor var Patricks Mat, Ulricehamn; AB Blåkläder, Svenljunga; Gumselids Hantverk, Mark; Bygg Tomas AB, Herrljunga samt Bollegårdens restaurang, Bollebygd.  
– Dessa arbetsgivare har nominerats av POINT-medarbetare på respektive kommuns arbets­marknads­enhet, för att de gjort särskilt starka insatser under året. Insatser vi andra kan inspireras och lära av, fortsätter Pernilla Knutsson. 

Samverkan skapar nytta och glädje på många sätt.
Från scenen hördes flera arbetsgivares berättelser som handlar om glädjen i att vägleda individer in i jobb och yrkesliv och där deltagaren, eller den nya medarbetaren, växer av att känna att denne bidrar till både verk­samheten, sin egen försörjning och till samhället. Ofta leder prak­tiken till starkare hälsa för deltagaren och med nya ögon i teamet ges insikter och erfaren­heter som utvecklar verksamheten för både kollegor och arbetsgivarens del. 

  

  • Dessa arbetsgivare har medverkat till både enskilda människors utveckling, men också visat ett stort samhällsengagemang och därigenom bidragit till ett socialt hållbart samhälle där alla ges utrymme att arbeta. 

  

  • Företag och andra arbetsgivare hittar arbetskraft och kompetens som de annars inte tänkt på och det finns dessutom god tid att pröva matchningen med hjälp av coaching och stöd, berättar Pernilla Knutsson. 

  

  • Att få uppmärksamma dem som går från ord till handling, med diplom och blommar och sprida deras goda exempel, är ett positivt sätt att inspirera fler att ta steg i denna riktning, avslutar Pernilla Knutsson. 

  

Galan avrundades med underhållning av den mångsidiga kulturpersonligheten, författaren och komikern Zinat Pirzadeh som öste rikligt med anekdoter ur sitt liv och erfarenheter samt ackompanjerande spel från flygeln av musikern Arne Murby, som bland annat verkat som kapellmästare på Liseberg. 

FAKTA:
Projekt POINT pågår från februari 2016 till och med januari 2019 och delfinansieras av Europeiska Socialfonden ESF med drygt 30 miljoner kronor. Cirka 900 personer som av någon anledning hamnat vid sidan av arbetsmarknaden, beräknas ta del av projektets metoder och aktiviteter.  Genom att delta i ett antal valbara och målstyrda utvecklingssteg, kommer deltagaren närmare en egen försörjning. Upplägget är individuellt utifrån varje persons egna förutsättningar och träning sker i samverkan med föreningsliv samt offentliga och privata arbetsgivare.  Målet är att deltagaren kommer vidare i studier eller arbete.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar