« Föreg. Nästa »

Klart med två nya förvaltningschefer i ny organisation


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Klart med två nya förvaltningschefer i ny organisation


Christer Falk 2014-06-27

Bollebygds kommun har nu utsett två nya förvaltningschefer i en ny organisation. Annelie Fischer, nuvarande barn- och utbildningschef, blir ny chef för den nya bildnings- och omsorgsförvaltningen och Eva-Lena Torudd, utvecklingschef på det kommunala bolaget Halmstad Energi och miljö, blir ny chef för den nya samhällsbyggnadsförvaltningen.

- Vi är väldigt nöjda med denna lösning, som tagits emot positivt av både chefer och fackliga representanter. Det har varit viktigt att få förvaltningscheferna på plats för att kunna gå vidare med vår nya organisation. Vi kan konstatera att vi nu fått väldigt bra chefskompetenser på dessa poster, såväl inifrån vår organisation som utifrån, vilket känns väldigt hoppfullt för framtiden, säger kommunchef Anders Einarsson.

 

Eva-Lena Torudd har i drygt 20 år arbetat med samhällsplanering och drift inom både kommunal, statlig och privat sektor. Hon har många års erfarenhet från olika chefsposter, bland annat byggnadschef och verksamhetschef/stadsträdgårdsmästare i Halmstads kommun samt avdelningschef för park och natur i Järfälla kommun. I grunden är hon utbildad landskapsarkitekt och har arbetat både i Lunds kommun och på Vägverket i Region Skåne, samt som konsult på Tyréns infrakonsult med säte i Kristianstad och Stockholm. Eva-Lena Torudd börjar sin tjänst som samhällsbyggnadschef den 15 september.

 

Annelie Fischer, som varit chef för barn- och utbildningsförvaltningen i snart tre år, blir nu alltså chef för bildnings- och omsorgsförvaltningen. Hon har en gedigen chefsbakgrund, bland annat som utbildningschef och t.f kommunchef i Vårgårda samt områdeschef och rektor i Ulricehamns kommun. John Henriksson, nuvarande omsorgschef, blir utvecklingschef i samma förvaltning och även biträdande förvaltningschef.

 

Den nya organisationen börjar gälla från årsskiftet och innebär att kommunen går från tre nämnder till två. Bildnings- och omsorgsnämnden blir den största nämnden med ansvar för bland annat skola, förskola, äldreomsorg och individ- och familjeomsorg. Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för alla samhällsbyggnadsärenden, som inte är övergripande strategiska inom exempelvis bygg, miljö och fastighet.

 

- Vi känner oss trygga i att det vi nu sjösätter är det mest optimala sättet att organisera våra förvaltningar. Det har varit viktigt att få klart med våra förvaltningschefer för att kunna fortsätta med alla förberedelser inför årsskiftet, då vi ska ha vår nya organisation på plats, säger Christer Johansson (M), kommunstyrelsen ordförande.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com