« Föreg. Nästa »

Klart med två nya förvaltningschefer i ny organisation


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Klart med två nya förvaltningschefer i ny organisation


Christer Falk 2014-06-27

Bollebygds kommun har nu utsett två nya förvaltningschefer i en ny organisation. Annelie Fischer, nuvarande barn- och utbildningschef, blir ny chef för den nya bildnings- och omsorgsförvaltningen och Eva-Lena Torudd, utvecklingschef på det kommunala bolaget Halmstad Energi och miljö, blir ny chef för den nya samhällsbyggnadsförvaltningen.

- Vi är väldigt nöjda med denna lösning, som tagits emot positivt av både chefer och fackliga representanter. Det har varit viktigt att få förvaltningscheferna på plats för att kunna gå vidare med vår nya organisation. Vi kan konstatera att vi nu fått väldigt bra chefskompetenser på dessa poster, såväl inifrån vår organisation som utifrån, vilket känns väldigt hoppfullt för framtiden, säger kommunchef Anders Einarsson.

 

Eva-Lena Torudd har i drygt 20 år arbetat med samhällsplanering och drift inom både kommunal, statlig och privat sektor. Hon har många års erfarenhet från olika chefsposter, bland annat byggnadschef och verksamhetschef/stadsträdgårdsmästare i Halmstads kommun samt avdelningschef för park och natur i Järfälla kommun. I grunden är hon utbildad landskapsarkitekt och har arbetat både i Lunds kommun och på Vägverket i Region Skåne, samt som konsult på Tyréns infrakonsult med säte i Kristianstad och Stockholm. Eva-Lena Torudd börjar sin tjänst som samhällsbyggnadschef den 15 september.

 

Annelie Fischer, som varit chef för barn- och utbildningsförvaltningen i snart tre år, blir nu alltså chef för bildnings- och omsorgsförvaltningen. Hon har en gedigen chefsbakgrund, bland annat som utbildningschef och t.f kommunchef i Vårgårda samt områdeschef och rektor i Ulricehamns kommun. John Henriksson, nuvarande omsorgschef, blir utvecklingschef i samma förvaltning och även biträdande förvaltningschef.

 

Den nya organisationen börjar gälla från årsskiftet och innebär att kommunen går från tre nämnder till två. Bildnings- och omsorgsnämnden blir den största nämnden med ansvar för bland annat skola, förskola, äldreomsorg och individ- och familjeomsorg. Samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för alla samhällsbyggnadsärenden, som inte är övergripande strategiska inom exempelvis bygg, miljö och fastighet.

 

- Vi känner oss trygga i att det vi nu sjösätter är det mest optimala sättet att organisera våra förvaltningar. Det har varit viktigt att få klart med våra förvaltningschefer för att kunna fortsätta med alla förberedelser inför årsskiftet, då vi ska ha vår nya organisation på plats, säger Christer Johansson (M), kommunstyrelsen ordförande.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com