« Föreg. Nästa »

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag – Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag 
– Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Christer Falk 2016-10-24


Nu på lördag, 29 oktober mellan 12.00 och 15.00 håller konstnären Ture Gustafsson vernissage på Gyllene Hinden i HIndås.


Från Ture Gustafssons hemsida:

Plötsligt vid vår sedvanliga köksbordskonferens säger min fru 
Marie-Anne - Måla, du kan börja måla tavlor !                                        

Trots att jag arbetade och trivdes i övrigt kände jag att något fattades, en extra krydda i tillvaron. Men måla - inte kan jag väl måla så att det blir likt något.

Efter en stunds funderande så tänkte jag, försöka kan man ju alltid. Provar man inte så vet man inte om det funkar. Sagt och gjort , jag började leta efter en lämplig kurs och hade sådan tur att jag hittade en i Kungsbacka som började dagen efter.



Ny utmaning
Snabba ryck - jag åkte förväntansfull iväg till en helt ny utmaning. De första gångerna gav mig inte så mycket men efter ett tag lossnade det och jag upptäckte att detta var något som jag ville fortsätta med.

Vi hade fria händer att skapa det vi ville, det passade mig perfekt. Detta var nu ett antal år sedan och glädjen är fortfarande lika stor när jag tar fram penslar och duk och börjar skapa. Ibland får man vänta in inspirationen, den infinner sig inte automatiskt för att färger och staffli är framtaget.


Mycket färg
Bilden har sitt eget liv, det är inte alltid motivet blir som man tänkt från början.Oljefärger går bra att ändra genom att skrapa och måla på nytt. Mina alster är oftast målade med mycket färg på duken och målarkniven är ett väl använt redskap. De mörka färger jag oftast använder i mina tavlor betyder inte att jag ser vardagen dyster, snarare tvärtom ser jag med glädje fram emot vad dagen har att erbjuda.

En tavla är inte färdig innan den har hängt minst en vecka på väggen då jag går och betraktar den, ändrar lite och när det känns rätt anser jag tavlan färdig.


På olika sätt
På en utställning hade jag med en tavla som jag inte var helt nöjd med. Där träffade jag en annan konstnär som jag diskuterade tavlan med. Han gav mig ett ledord som jag tog till mig och alltid har i tanke när jag ser en tavla. " Konst är konst , fast på olika sätt". Det ligger mycket i dessa ord och skapar eftertanke. Varje person ser på en tavla på sitt eget sätt.

Vad som går att sälja och inte, det är en evig fråga. Vid staffliet kopplar jag bort andra tankar och bara njuter. Målningen är för mig livskvalité.

 


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com