« Föreg. Nästa »

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag – Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag 
– Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Christer Falk 2016-10-24


Nu på lördag, 29 oktober mellan 12.00 och 15.00 håller konstnären Ture Gustafsson vernissage på Gyllene Hinden i HIndås.


Från Ture Gustafssons hemsida:

Plötsligt vid vår sedvanliga köksbordskonferens säger min fru 
Marie-Anne - Måla, du kan börja måla tavlor !                                        

Trots att jag arbetade och trivdes i övrigt kände jag att något fattades, en extra krydda i tillvaron. Men måla - inte kan jag väl måla så att det blir likt något.

Efter en stunds funderande så tänkte jag, försöka kan man ju alltid. Provar man inte så vet man inte om det funkar. Sagt och gjort , jag började leta efter en lämplig kurs och hade sådan tur att jag hittade en i Kungsbacka som började dagen efter.Ny utmaning
Snabba ryck - jag åkte förväntansfull iväg till en helt ny utmaning. De första gångerna gav mig inte så mycket men efter ett tag lossnade det och jag upptäckte att detta var något som jag ville fortsätta med.

Vi hade fria händer att skapa det vi ville, det passade mig perfekt. Detta var nu ett antal år sedan och glädjen är fortfarande lika stor när jag tar fram penslar och duk och börjar skapa. Ibland får man vänta in inspirationen, den infinner sig inte automatiskt för att färger och staffli är framtaget.


Mycket färg
Bilden har sitt eget liv, det är inte alltid motivet blir som man tänkt från början.Oljefärger går bra att ändra genom att skrapa och måla på nytt. Mina alster är oftast målade med mycket färg på duken och målarkniven är ett väl använt redskap. De mörka färger jag oftast använder i mina tavlor betyder inte att jag ser vardagen dyster, snarare tvärtom ser jag med glädje fram emot vad dagen har att erbjuda.

En tavla är inte färdig innan den har hängt minst en vecka på väggen då jag går och betraktar den, ändrar lite och när det känns rätt anser jag tavlan färdig.


På olika sätt
På en utställning hade jag med en tavla som jag inte var helt nöjd med. Där träffade jag en annan konstnär som jag diskuterade tavlan med. Han gav mig ett ledord som jag tog till mig och alltid har i tanke när jag ser en tavla. " Konst är konst , fast på olika sätt". Det ligger mycket i dessa ord och skapar eftertanke. Varje person ser på en tavla på sitt eget sätt.

Vad som går att sälja och inte, det är en evig fråga. Vid staffliet kopplar jag bort andra tankar och bara njuter. Målningen är för mig livskvalité.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com