« Föreg. Nästa »

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag – Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Gyllene Hinden på lördag 
– Kungsbackakonstnären Ture Gustafsson ställer ut


Christer Falk 2016-10-24


Nu på lördag, 29 oktober mellan 12.00 och 15.00 håller konstnären Ture Gustafsson vernissage på Gyllene Hinden i HIndås.


Från Ture Gustafssons hemsida:

Plötsligt vid vår sedvanliga köksbordskonferens säger min fru 
Marie-Anne - Måla, du kan börja måla tavlor !                                        

Trots att jag arbetade och trivdes i övrigt kände jag att något fattades, en extra krydda i tillvaron. Men måla - inte kan jag väl måla så att det blir likt något.

Efter en stunds funderande så tänkte jag, försöka kan man ju alltid. Provar man inte så vet man inte om det funkar. Sagt och gjort , jag började leta efter en lämplig kurs och hade sådan tur att jag hittade en i Kungsbacka som började dagen efter.Ny utmaning
Snabba ryck - jag åkte förväntansfull iväg till en helt ny utmaning. De första gångerna gav mig inte så mycket men efter ett tag lossnade det och jag upptäckte att detta var något som jag ville fortsätta med.

Vi hade fria händer att skapa det vi ville, det passade mig perfekt. Detta var nu ett antal år sedan och glädjen är fortfarande lika stor när jag tar fram penslar och duk och börjar skapa. Ibland får man vänta in inspirationen, den infinner sig inte automatiskt för att färger och staffli är framtaget.


Mycket färg
Bilden har sitt eget liv, det är inte alltid motivet blir som man tänkt från början.Oljefärger går bra att ändra genom att skrapa och måla på nytt. Mina alster är oftast målade med mycket färg på duken och målarkniven är ett väl använt redskap. De mörka färger jag oftast använder i mina tavlor betyder inte att jag ser vardagen dyster, snarare tvärtom ser jag med glädje fram emot vad dagen har att erbjuda.

En tavla är inte färdig innan den har hängt minst en vecka på väggen då jag går och betraktar den, ändrar lite och när det känns rätt anser jag tavlan färdig.


På olika sätt
På en utställning hade jag med en tavla som jag inte var helt nöjd med. Där träffade jag en annan konstnär som jag diskuterade tavlan med. Han gav mig ett ledord som jag tog till mig och alltid har i tanke när jag ser en tavla. " Konst är konst , fast på olika sätt". Det ligger mycket i dessa ord och skapar eftertanke. Varje person ser på en tavla på sitt eget sätt.

Vad som går att sälja och inte, det är en evig fråga. Vid staffliet kopplar jag bort andra tankar och bara njuter. Målningen är för mig livskvalité.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com