« Föreg. Nästa »

Nöjda utställare


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nöjda utställare


Christer Falk 2006-09-24

Den här bilden togs efter första konstrundan för två år sedan. Men även i helgen fanns de här utställarna med. Från vänster: Karin Utterberg-Areqvist, Birgitta Larsson, Johanna Lanserius, Ingegärd Eiserholm, ordförande Margaretha Kristensson, Curt Bengtsson och Barbro Mattinen.
Den här bilden togs efter första konstrundan för två år sedan. Men även i helgen fanns de här utställarna med. Från vänster: Karin Utterberg-Areqvist, Birgitta Larsson, Johanna Lanserius, Ingegärd Eiserholm, ordförande Margaretha Kristensson, Curt Bengtsson och Barbro Mattinen.

När utställarna bakom årets konstrunda i Bollebygd samlades för utvärdering kunde Margaretha Kristensson, ordförande i Bollebygds Kulturförening konstatera att alla var nöjda.

Tredje gången gillt brukar man ju säga om arrangemang som kanske behöver några gånger för att sätta sig. Så är inte fallet med konstrundan i Bollebygd. Den blev succé redan första gången och har nu genomförts tre gånger med samma fina resultat.
-Fint väder och 15 utställare som öppnade sina ateljéedörrar - det är klart att det lockar många, säger Margaretha Kristensson som även kan berätta att de flesta utställarna haft cirka 100 besökare under de två dagarna.

Broslätt
Hos utställarna Helge Björklund och Åke Lundgren (som du kanske redan läst om i artikeln innan denna) som båda ställde ut sina alster hemma hos Helge Björklund på gården Broslätt en bit untanför Bollebygd verkade det lite trögt fram till tretiden igår (läs lördagen den 23 september) men sedan kom det fler.
-Under de här två dagarna har ett sextiotal intresserade letat sig hit ut, säger Åke Lundgren och det är både han och Helge Björklund nöjda med.

AnnonsMarknan
I AnnonsMarknan som kommer ut den 26 september kan du läsa mer om en av utställarna i helgen. Andreas Lindgren heter han och är en ung målare från Töllsjö.
 

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com