« Föreg. Nästa »

Otto guidade nyanställda


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Otto guidade nyanställda


Christer Falk 2013-06-24

Otto Andreasson i berättartagen
Otto Andreasson i berättartagen

34 nyanställda på guidad busstur genom kommunen. Och för en förnämlig guidning svarade Otto Andreasson.

– Vi brukar göra den här rundresan en gång om året men förra året blev det ingen resa, säger personalsekreterare Ulrika Westlund och tillägger.

– Därför fanns det personal bland dagens resenärer som började arbeta hos kommunen redan under hösten 2011. Med på resan var även tre som ska börja arbeta hos oss.

 

Attraktiv arbetsgivare

En av anledningarna till den guidade rundresan är att Bollebygds kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare.

– Därför tycker vi att det är viktigt att samla den nyanställda personalen till en dag fylld av information av kommunalråden, cheferna, facket och avsluta med en rundresa i kommunen. Vi brukar få bra utvärderingar och rundturen med Otto Andréasson brukar vara allra populärast, berättar Ulrika Westlund vidare.

 

För kommuninvånarna

Under förmiddagen deltog kommunalråden, vikarierande kommunchefen, verksamhetschefer och facken.

– Vi vill ge en bred information om kommunens olika verksamheter. Ofta har de nyanställda och alla anställda för den delen fullt upp med just sina arbetsuppgifter. Därför är en information om hela verksamheten viktigt. Alla är vi ju en del av ett större sammanhang, menar Ulrika Westlund och tillägger.

– Politiker, chefer och facken är noga med att lyfta fram vikten av att se kommuninvånarna som våra uppdragsgivare. Det är för dem vi ska göra ett bra arbete.

 

Rundresan
När förmiddagens ”teoridel” var över väntade Otto Andréasson med guidemikrofonen.

Resan utgick från Krafthuset via Morjhult till Töllsjö. Därifrån åter till Bollebygd och vidare till Olsfors och Hultafors.

– Jag försöker dela med mig av både historia i det längre perspektivet men också ett antal anekdoter. Jag brukar bland annat berätta om den sista avrättningen i kommunen. Tre personer dömdes för ett mord vid Kleven och avrättades på Tingkullen 1802. I år åt vi lunch på Hulta Herrgård och då brukar jag berätta om länsman Bruno som var en av de som arrenderat herrgården. Länsman Bruno var så hård mot befolkningen i Bollebygd att man tvingades skicka ut en pluton från Fristad Hed för att skydda länsmannen från befolkningen, berättar Otto med inlevelse även för undertecknad.

 

Fler vill höra
Efter att ha lyssnat till Ulrika Westlund, några av de nyanställda och Otto Andréasson väcks tanken.  Självklart skulle fler Bollebygdsbor än de nyanställda i kommunen gärna göra samma rundresa med Otto Andréasson vid mikrofonen.

 
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com