« Föreg. Nästa »

Ingen bra reklam för Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Läckande tak stoppade handbollsmatch

Ingen bra reklam för Bollebygd


Christer Falk 2008-03-01

-Där upp regnar det in...
Bild:Lennart Haverstal
-Där upp regnar det in...

Toppmatchen fick avbrytas och en match ställdes in. Anledning – det regnade in genom taket i idrottshallen i Bollebygd

Toppmötet eller till och med seriefinalen mellan Bollebygd damer i division 3 och gästande laget Tostared fick avbrytas efter 17.24.
-Vi hade ledning med 9-6. Det såg naturligtvis lovande ut även om vi inte kommit så långt in i matchen. Inget av lagen ville egentligen avbryta men säkerheten för spelarna måste ju gå före, säger Hans Davidsson som är biträdande tränare för Bollebygdslaget och även styrelsemedlem i BAFF.
-Det är olyckligt när sånt här händer och att taket har sina brister är ju ingen nyhet, fortsätter Davidsson.

9-6 till hemmalaget. Då tvingades man bryta matchen.
Bild:Lennart Haverstal
9-6 till hemmalaget. Då tvingades man bryta matchen.


Fick vända hem
Match nummer två som skulle spelas igår, lördagen den 1 mars, var mellan BAFF Ladies och Varberg. Båda lagen spelar i division 5.
-Vi hann inte meddela dem, de var framme i Bollebygd men fick nu vända hem utan spel. Kändes inte alls bra, säger Hans Davidsson som berättar att man redan imorgon, måndag måste ta kontakt med Göteborgs Handbollsförbund för att klara ut hur man nu går vidare.

Hemmamatch
För Bollebygdslagen är det viktigt att få spela sina hemmatcher. Det återstår bara två matcher sedan är säsongen över.
-I nuläget vet vi inte hur vi ska göra. För oss är det viktigt att kunna slutföra serien. Både Tostared och vi har bara bottenlag kvar att möta och en vinst för oss mot Tostared innebär med största sannolikhet att vi går upp i tvåan. Det betyder mycket för klubben.

Kostnader
Måste BAFF vända sig till Borås, Alingsås eller Göteborg för att hyra handbollshall betyder det extra kostnader.
-Därför kommer vi också att vända oss till kommunledningen. Ett läckande tak får ju inte förstöra hela säsongen för våra spelare, menar Hans Davidsson.

\
Bild:Lennart Haverstal
"Kasta in handuken" Det fick man göra i dubbel bemärkelse vid lördagens handbollsmatcher i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com