« Föreg. Nästa »

Första spadtagen – nu byggs ny brandstation i Töllsjö


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Första spadtagen – nu byggs ny brandstation i Töllsjö


Christer Falk 2016-04-06

Vid spadarna Patrik Blomgren, Stefan Hederdal och Christer Johansson (M). Övervakar grävningen gör Peter Rosholm (S) och några av brandmännen i Töllsjö.
Vid spadarna Patrik Blomgren, Stefan Hederdal och Christer Johansson (M). Övervakar grävningen gör Peter Rosholm (S) och några av brandmännen i Töllsjö.

I eftermiddags inföll ett historiskt ögonblick i Töllsjö. Första spadtagen togs och därmed är bygget av en ny brandstation i Töllsjö igång.
– Ett ögonblick som vi har väntat på i många år, säger brandvärnets platschef i Töllsjö Jan Henriksson och bjuder på ett brett leende.


Drömmen, kravet på en ny brandstation i Töllsjö har varit en långbänk som engagerat många i den lilla byn under många år.
– Vi som jobbar i brandvärnet har länge velat ha en ändamålsenlig brandstation. Men det har dragit ut på tiden, säger Jan Henriksson och bollar över till oppositionsrådet i Bollebygd kommun, Christer Johansson (M).
–Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF bildades i stort sett samtidigt som Bollebygd blev egen kommun. Jag har varit med i förbundets styrelse sedan starten. En av anledningarna till att det här efterlängtade bygget dragit ut på tiden har bland annat handlat om att brandvärnens framtid har varit upp till en lång och tuff diskussion, säger Christer Johansson som tillsammans med Emma Isfeldt (S) är Bollebygds kommuns representanter i SÄRF.
– Vi som hela tiden har hävdat brandvärnens berättigande fick jobba hårt för att få med förbundets styrelse på vår linje. En av anledningarna till att vi lyckats är att brandvärnet här i Töllsjö utmärkt sig på ett mycket bra sätt, säger Christer Johansson.

 

I egna händer…
Att det finns en Töllsjöanda känner de allra flesta till som har sin hemort någonstans i Bollebygds kommun. En anda som innebär att det finns ett brett engagemang bland ortens invånare som gör att saker och ting händer.
– Jag och Stefan Hederdal har ägnat många timmar åt att resonera kring en ny brandstation. När vi fick veta att brandvärnen skulle vara kvar började vi skissa på en ny brandstation, säger Jan Henriksson.
– När vi kommit fram till ett förslag som vi tyckte borde hålla kontaktade vi SÄRF och vi blev mycket väl mottagna, säger Stefan Hederdal som kommer att bygga den nya brandstationen intill sitt eget företag. 

 

Gräver
Nu är alla papper klara och schaktningsarbetet kan gå igång.
–Vecka 20 kommer vi att resa stommen och går allt enligt planerna blir det invigning någon gång i augusti, säger Stefan Hederdal.

 

Läs mer
Vill du läsa mer om brandstationen i Töllsjö – sök på Töllsjö brandstation i sökrutan högst upp till höger på sidan.

 

 


Stefan Hederdal  hade köpt in tre nya skyfflar för att klara de första spadtagen.
Stefan Hederdal  hade köpt in tre nya skyfflar för att klara de första spadtagen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com