« Föreg. Nästa »

Första spadtagen – nu byggs ny brandstation i Töllsjö


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Första spadtagen – nu byggs ny brandstation i Töllsjö


Christer Falk 2016-04-06

Vid spadarna Patrik Blomgren, Stefan Hederdal och Christer Johansson (M). Övervakar grävningen gör Peter Rosholm (S) och några av brandmännen i Töllsjö.
Vid spadarna Patrik Blomgren, Stefan Hederdal och Christer Johansson (M). Övervakar grävningen gör Peter Rosholm (S) och några av brandmännen i Töllsjö.

I eftermiddags inföll ett historiskt ögonblick i Töllsjö. Första spadtagen togs och därmed är bygget av en ny brandstation i Töllsjö igång.
– Ett ögonblick som vi har väntat på i många år, säger brandvärnets platschef i Töllsjö Jan Henriksson och bjuder på ett brett leende.


Drömmen, kravet på en ny brandstation i Töllsjö har varit en långbänk som engagerat många i den lilla byn under många år.
– Vi som jobbar i brandvärnet har länge velat ha en ändamålsenlig brandstation. Men det har dragit ut på tiden, säger Jan Henriksson och bollar över till oppositionsrådet i Bollebygd kommun, Christer Johansson (M).
–Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, SÄRF bildades i stort sett samtidigt som Bollebygd blev egen kommun. Jag har varit med i förbundets styrelse sedan starten. En av anledningarna till att det här efterlängtade bygget dragit ut på tiden har bland annat handlat om att brandvärnens framtid har varit upp till en lång och tuff diskussion, säger Christer Johansson som tillsammans med Emma Isfeldt (S) är Bollebygds kommuns representanter i SÄRF.
– Vi som hela tiden har hävdat brandvärnens berättigande fick jobba hårt för att få med förbundets styrelse på vår linje. En av anledningarna till att vi lyckats är att brandvärnet här i Töllsjö utmärkt sig på ett mycket bra sätt, säger Christer Johansson.

 

I egna händer…
Att det finns en Töllsjöanda känner de allra flesta till som har sin hemort någonstans i Bollebygds kommun. En anda som innebär att det finns ett brett engagemang bland ortens invånare som gör att saker och ting händer.
– Jag och Stefan Hederdal har ägnat många timmar åt att resonera kring en ny brandstation. När vi fick veta att brandvärnen skulle vara kvar började vi skissa på en ny brandstation, säger Jan Henriksson.
– När vi kommit fram till ett förslag som vi tyckte borde hålla kontaktade vi SÄRF och vi blev mycket väl mottagna, säger Stefan Hederdal som kommer att bygga den nya brandstationen intill sitt eget företag. 

 

Gräver
Nu är alla papper klara och schaktningsarbetet kan gå igång.
–Vecka 20 kommer vi att resa stommen och går allt enligt planerna blir det invigning någon gång i augusti, säger Stefan Hederdal.

 

Läs mer
Vill du läsa mer om brandstationen i Töllsjö – sök på Töllsjö brandstation i sökrutan högst upp till höger på sidan.

 

 


Stefan Hederdal  hade köpt in tre nya skyfflar för att klara de första spadtagen.
Stefan Hederdal  hade köpt in tre nya skyfflar för att klara de första spadtagen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com