« Föreg. Nästa »

Fäst i Bollebygd och Bollebygds kommun fyller 20 år


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fäst i Bollebygd och
Bollebygds kommun fyller 20 år


Christer Falk 2015-05-28


Imorgon lördag är det åter igen dags för Fäst i Bollebygd. Ett arrangemang som vaknar upp på nytt efter att ha gjort ett uppehåll 2014.


–Vi och jag tror också att många, många Bollebygdsbor tycker det är roligt att Fäst i Bollebygd är tillbaka, säger Jill Nordh, som är en av arrangörerna från Föreningen för ett festligare Bollebygd.

Fästen börjar vid 12.00 och kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) kommer att hälsa välkommen till Fäst i Bollebygd men också till firandet av Bollebygds kommuns 20-åriga existens.

Hela dagen
Festiligheterna pågår sedan ända fram till 22.00. Artisten Charlotte Perrelli intar scenen klockan 19.00 och gör därmed ett andra besök på Fäst i Bollebygd.
– Hon var med vid premiären 2009 och får nu vara med och återuppliva Fäst i Bollebygd, säger Hans Björklund som ansvarar för artistbokning och sponsorkontakterna inför arrangemanget.


Knallar och barnaktiviteter
Hela familjen vänder sig som sagt Fäst i Bollebygd till och redan 13.40 intar Ason, Bson och Cson scenen. Den glada trollkarlen kalla han sig också. Och då är alla barn välkomna.
–Vi har fiskdamm, ansiktsmålning, minitivoli, spunnet socker och självklart ballonger, säger Jill Nordh som svarar för att barnen får sitt.
Jill håller även i kontakten med Knallar och det mesta runt omkring arrangemanget. 
–Det är faktiskt en hel del som ska falla på plats och det hoppas vi att det gjort nu - för nu är vi klara att dra igång nystarten av Fäst i Bollebygd, säger en nöjd Jill Nordh.


Program

12.00 Vaudeville, musikunderhållning för alla
12.40 Bollebygds kommun 20-års Jubileum. Peter Rosholm (S) hälsar välkommen.
13.00 Värmlandspojkarna
13.40 Ason, Bson, Cson - Den glada trollkarlen
14.20 Lions utdelning av Ungdomsstipendium
14.30 "Hela Bollebygd bakar" Alexandra presenterar vinnaren
14.40 Zumba Kids från Genki  4-6 år, 7-10 år
15.10 - 15.40 Bollebygds kyrkokör - Vårkonsert

18.00 Värmlandspojkarna värmer upp publiken
19.00 Charlotte Perreilli intar scenen
20.00 Värmlandspojkaren släpper loss
22.00 Fäst i Bollebygd slutar.

Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com