« Föreg. Nästa »

Fäst i Bollebygd och Bollebygds kommun fyller 20 år


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fäst i Bollebygd och
Bollebygds kommun fyller 20 år


Christer Falk 2015-05-28


Imorgon lördag är det åter igen dags för Fäst i Bollebygd. Ett arrangemang som vaknar upp på nytt efter att ha gjort ett uppehåll 2014.


–Vi och jag tror också att många, många Bollebygdsbor tycker det är roligt att Fäst i Bollebygd är tillbaka, säger Jill Nordh, som är en av arrangörerna från Föreningen för ett festligare Bollebygd.

Fästen börjar vid 12.00 och kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) kommer att hälsa välkommen till Fäst i Bollebygd men också till firandet av Bollebygds kommuns 20-åriga existens.

Hela dagen
Festiligheterna pågår sedan ända fram till 22.00. Artisten Charlotte Perrelli intar scenen klockan 19.00 och gör därmed ett andra besök på Fäst i Bollebygd.
– Hon var med vid premiären 2009 och får nu vara med och återuppliva Fäst i Bollebygd, säger Hans Björklund som ansvarar för artistbokning och sponsorkontakterna inför arrangemanget.


Knallar och barnaktiviteter
Hela familjen vänder sig som sagt Fäst i Bollebygd till och redan 13.40 intar Ason, Bson och Cson scenen. Den glada trollkarlen kalla han sig också. Och då är alla barn välkomna.
–Vi har fiskdamm, ansiktsmålning, minitivoli, spunnet socker och självklart ballonger, säger Jill Nordh som svarar för att barnen får sitt.
Jill håller även i kontakten med Knallar och det mesta runt omkring arrangemanget. 
–Det är faktiskt en hel del som ska falla på plats och det hoppas vi att det gjort nu - för nu är vi klara att dra igång nystarten av Fäst i Bollebygd, säger en nöjd Jill Nordh.


Program

12.00 Vaudeville, musikunderhållning för alla
12.40 Bollebygds kommun 20-års Jubileum. Peter Rosholm (S) hälsar välkommen.
13.00 Värmlandspojkarna
13.40 Ason, Bson, Cson - Den glada trollkarlen
14.20 Lions utdelning av Ungdomsstipendium
14.30 "Hela Bollebygd bakar" Alexandra presenterar vinnaren
14.40 Zumba Kids från Genki  4-6 år, 7-10 år
15.10 - 15.40 Bollebygds kyrkokör - Vårkonsert

18.00 Värmlandspojkarna värmer upp publiken
19.00 Charlotte Perreilli intar scenen
20.00 Värmlandspojkaren släpper loss
22.00 Fäst i Bollebygd slutar.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com