« Föreg. Nästa »

Fem partier enades om gemensam budget


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fem partier enades
om gemensam budget


Christer Falk 2017-10-26


Det blev som planerat, budgeten för 2018-2020 som S, MP, V, L och KD tillsammans tagit fram röstades igenom vid dagens fullmäktigemöte i Bollebygd. Budgetförslag hade även lämnats in av M, FR och SD var för sig. C valde att inte göra ett eget budgetförslag.


– Vi är naturligtvis nöjda med att vi tillsammans, över blockgränsen, kunde komma överens om en gemensam budget, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.

Långt möte
Det blev ett långt fullmäktigesammanträde.  Mötet skulle börjat vid 15.00 men blev fördröjt på grund av tekniska problem med ljudet i ungefär en halvtimme. Cirka kvart över nio var mötet över.

Halkskydd/broddar– återremiss
Nu handlade fullmäktigemötet inte bara om stora övergripande ärenden. En motion om gratis broddar till kommunens pensionärer hade lämnats in av Centern. Här föreslog kommunstyrelsen avslag. Men Sassi Wemmer gick in med ett förslag om återremiss vilket blev beslutet om gratis broddar den här gången. SD hade ett eget förslag där de menade att kommunen kunde köpa in 50 broddar som kunde lånas ut via exempelvis biblioteket.

Vill du veta mer från mötet så finns det hela att se på www.bollebygd.se.

 

Så en liten fundering:

Dags att buga för våra lokala politiker
Sitter på fullmäktigemöte i Bollebygd. Lyssnar på hur våra lokala politiker debatterar budget för åren 2018-2020. De gör ett fantastiskt jobb - sätta sig in i alla dessa skrivningar, tycka till och stå för sina åsikter. Därför tycker jag det är dags för oss invånare att visa den här gruppen engagerade invånare respekt.

Självklart tycker inte alla lika - det ska de inte göra. I fullmäktige sitter representanter för åtta olika partier, partier som var för sig ser på samhällsutvecklingen på olika sätt. 

Det tycker jag är något som vi som valt att inte engagera oss politiskt borde tänka på - ofta…


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com