« Föreg. Nästa »

Fem partier enades om gemensam budget


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fem partier enades
om gemensam budget


Christer Falk 2017-10-26


Det blev som planerat, budgeten för 2018-2020 som S, MP, V, L och KD tillsammans tagit fram röstades igenom vid dagens fullmäktigemöte i Bollebygd. Budgetförslag hade även lämnats in av M, FR och SD var för sig. C valde att inte göra ett eget budgetförslag.


– Vi är naturligtvis nöjda med att vi tillsammans, över blockgränsen, kunde komma överens om en gemensam budget, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.

Långt möte
Det blev ett långt fullmäktigesammanträde.  Mötet skulle börjat vid 15.00 men blev fördröjt på grund av tekniska problem med ljudet i ungefär en halvtimme. Cirka kvart över nio var mötet över.

Halkskydd/broddar– återremiss
Nu handlade fullmäktigemötet inte bara om stora övergripande ärenden. En motion om gratis broddar till kommunens pensionärer hade lämnats in av Centern. Här föreslog kommunstyrelsen avslag. Men Sassi Wemmer gick in med ett förslag om återremiss vilket blev beslutet om gratis broddar den här gången. SD hade ett eget förslag där de menade att kommunen kunde köpa in 50 broddar som kunde lånas ut via exempelvis biblioteket.

Vill du veta mer från mötet så finns det hela att se på www.bollebygd.se.

 

Så en liten fundering:

Dags att buga för våra lokala politiker
Sitter på fullmäktigemöte i Bollebygd. Lyssnar på hur våra lokala politiker debatterar budget för åren 2018-2020. De gör ett fantastiskt jobb - sätta sig in i alla dessa skrivningar, tycka till och stå för sina åsikter. Därför tycker jag det är dags för oss invånare att visa den här gruppen engagerade invånare respekt.

Självklart tycker inte alla lika - det ska de inte göra. I fullmäktige sitter representanter för åtta olika partier, partier som var för sig ser på samhällsutvecklingen på olika sätt. 

Det tycker jag är något som vi som valt att inte engagera oss politiskt borde tänka på - ofta…


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com