« Föreg. Nästa »

Fem partier enades om gemensam budget


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fem partier enades
om gemensam budget


Christer Falk 2017-10-26


Det blev som planerat, budgeten för 2018-2020 som S, MP, V, L och KD tillsammans tagit fram röstades igenom vid dagens fullmäktigemöte i Bollebygd. Budgetförslag hade även lämnats in av M, FR och SD var för sig. C valde att inte göra ett eget budgetförslag.


– Vi är naturligtvis nöjda med att vi tillsammans, över blockgränsen, kunde komma överens om en gemensam budget, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.

Långt möte
Det blev ett långt fullmäktigesammanträde.  Mötet skulle börjat vid 15.00 men blev fördröjt på grund av tekniska problem med ljudet i ungefär en halvtimme. Cirka kvart över nio var mötet över.

Halkskydd/broddar– återremiss
Nu handlade fullmäktigemötet inte bara om stora övergripande ärenden. En motion om gratis broddar till kommunens pensionärer hade lämnats in av Centern. Här föreslog kommunstyrelsen avslag. Men Sassi Wemmer gick in med ett förslag om återremiss vilket blev beslutet om gratis broddar den här gången. SD hade ett eget förslag där de menade att kommunen kunde köpa in 50 broddar som kunde lånas ut via exempelvis biblioteket.

Vill du veta mer från mötet så finns det hela att se på www.bollebygd.se.

 

Så en liten fundering:

Dags att buga för våra lokala politiker
Sitter på fullmäktigemöte i Bollebygd. Lyssnar på hur våra lokala politiker debatterar budget för åren 2018-2020. De gör ett fantastiskt jobb - sätta sig in i alla dessa skrivningar, tycka till och stå för sina åsikter. Därför tycker jag det är dags för oss invånare att visa den här gruppen engagerade invånare respekt.

Självklart tycker inte alla lika - det ska de inte göra. I fullmäktige sitter representanter för åtta olika partier, partier som var för sig ser på samhällsutvecklingen på olika sätt. 

Det tycker jag är något som vi som valt att inte engagera oss politiskt borde tänka på - ofta…


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com