« Föreg. Nästa »

Bollebygd har fått sitt första regionråd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd har fått sitt första regionråd


Christer Falk 2010-11-10


Tisdagen den 2 november blev en historisk dag för miljöpartisten och Bollebygdsbon Birgitta Losman.

–Jag har fått ett av de finaste uppdragen man kan få som politiker. Som regionråd i den politiska majoriteten i Västra Götalandsregionen ska jag arbeta med sjukvård, folkhälsa, kollektivtrafik och regionutveckling i stort. Vi ska göra det så bra som möjligt för regionens nästan 1.6 miljoner invånare och för att klara det är vi 50 000 anställda, säger en glad och stolt Birgitta Losman.

Sin politiska bana började Birgitta i samband med att Bollebygd blev egen kommun 1995.
–Jag blev tillfrågad och jobbade under en mandatperiod i den tekniska nämnden. Socialdemokraten Otto Andreasson var ordförande. Det blev några lärorika år men efter den mandatperioden ägnade jag mig åt barn och den egna firman, säger Birgitta som nu är politiker på heltid med kontor i Vänersborg.
–Som miljöpartist har jag i stort sett valt bort bilen. Jag åker tåg och buss till Vänersborg och det går riktigt bra. Under restiden går det bra att jobba och det känns effektivt, fortsätter Birgitta som sedan 2006 har varit en i regionfullmäktigeförsamlingen.
–Jag måste väl tillägga att jag använder bilen för att köra mina barn till olika aktiviteter och när vi handlar här i Bollebygd. Men till och från tåget eller bussen är det ofta cykeln som gäller.

Näringslivspolitiska frågor
Under mandatperioden 2006-2010 arbetade Birgitta med näringspolitiska frågor. I dag vet hon ännu inte i vilken nämnd hon hamnar.
–De valen kommer vi att ha söndagen den 7 november, säger Birgitta.

Närsjukhusen
Sjukvården kommer att kräva en stor del av arbetet som regionpolitiker.
–Som ni säkert läst har tiden från valet och fram till igår, 2 november, gått åt till att sy ihop den politiska majoriteten i regionen. Förhandlingarna har varit många och långa så det är först nu vi ska sätta oss ner och se över den politiska framtiden. Men jag vet redan att vi kommer att arbeta med närsjukhusen. Hur ska vi kunna göra för att folk ska känna sig trygga med att det lilla sjukhuset i närområdet fungerar. Det blir en av de viktiga frågorna och när det gäller sjukvården i stort så tror jag att det är viktigt med breda och långsiktiga lösningar. Det är ju val var fjärde år och då ska man förhoppningsvis inte behöva lägga om inriktningen av sjukvården om den politiska majoriteten skulle förändras, menar Birgitta Losman.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com