« Föreg. Nästa »

Riktig teater– i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Riktig teater
– i Bollebygd


Christer Falk 2023-02-23

Claes Månsson och Ola Hedén tackar publiken.
Claes Månsson och Ola Hedén tackar publiken.

Det blev glada skratt från allra första stund. Duon Ola Hedén och Claes Månsson fick publiken dit de ville från de första meningarna i föreställningen ”Sådan far”.


Det var Bollebygds Riksteaterförening som arrangerade och för skådespelarna Ola Hedén och Claes Månsson blev Bollebygd det tredje stoppet av de drygt 20 platserna som föreställningen ”Sådan far” ska spelas på.

Både Hedén och Månsson är kända från stora scener och stora salonger, men vad tyckte de om att uppträda för knappt hundra.

– Det gör egentligen ingen skillnad. Jobbet ska göras och en mindre skara i publiken gör föreställningen mer intim, en varmare närhet mellan oss och publiken, säger Claes Månsson och får medhåll av Ola Hedén.

Föreställningen ”Sådan far” är skriven av Ola Heden och innan föreställningen berättade han att när de började repetera fanns texterna på hela 160 A4 sidor,

– Men allt eftersom vi repeterade så ströks naturligtvis en del så idag ryms våra repliker på ett hundratal sidor.

Förställningen handlade om en far och en vuxen son som bor ihop. Med allt vad det kan innebära.

– Det handlar om att vi ofta, i de flesta relationer, talar förbi varandra. Det är viktigt att förstå varandra och det har våra två rollfigurer lite svårt för – i alla fall under större delen av föreställningen, menar Ola Hedén.

Skratten var många men när vi närmar oss slutet av föreställningen – när far och son äntligen når varandra blir det knäpp tyst i salongen. Näst intill gripande – på ett fint sätt.

Tack för en riktigt fin teaterupplevelse – på Bollegården i Bollebygd.

Drygt 80 personer såg föreställningen – och jag utgår från att alla var nöjda med kvällens kulturupplevelse.

 


Far och son vid shackbrädet...
Far och son vid shackbrädet...


Varje lördag skulle det spelas schack...
Varje lördag skulle det spelas schack...


Ingen riktig teaterföreställning utan paus<br />- inte heller i Bollebygd.
Ingen riktig teaterföreställning utan paus
- inte heller i Bollebygd.



Den gamla soffan spelade en viktig<br />roll i föreställningen.
Den gamla soffan spelade en viktig
roll i föreställningen.



Marie Olofsson och Ralph Utbult, båda från<br />styrelsen i Bollebygds Riksteaterförening, serverade <br />cider i pausen.
Marie Olofsson och Ralph Utbult, båda från
styrelsen i Bollebygds Riksteaterförening, serverade 
cider i pausen.



Fullsatt i kvällens teatersalong i Bollebygd.
Fullsatt i kvällens teatersalong i Bollebygd.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com