« Föreg. Nästa »

Äldredagen fyllde samlingssalen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollegården 25 februari 2006

Äldredagen fyllde samlingssalen


Christer Falk 2006-02-25


-Vi vill skapa en arena för människor som är intresserade av äldrefrågor. Skapa en mötesplats där vi tillsammans kan arbeta för en så bra äldreomsorg som möjligt, menade John Henriksson som bland annat är verksamhetschef för äldreomsorgen i Bollebygds kommun.

Det var nästan fullsatt i samlingssalen på Bollegården när kommunstyrelsens ordförande, moderaten Christer Johansson, hälsade välkommen och funderade högt om framtidens äldreomsorg.
-Vi framhåller ju att i Bollebygd är det bra att bo och leva samt att här blir vi äldst i landet. En paroll som vi måste leva upp till, menade Johansson som också tog upp frågan hur kommunen ska kunna locka unga människor att intressera sig för arbete inom äldreomsorgen.

Viktiga arenor
Christer Johansson hoppades på en dialog och samarbete när det gäller äldreomsorgen i Bollebygd och då är skapandet av den här formen av arenor viktiga.

Information och utställningar
Äldredagen som pågick mellan klockan tio på förmiddagen till två på eftermiddagen bjöd på många intressanta inslag.
När Christer Johansson hälsat välkommen presenterade sig Elisabet Berwald, som är biståndesbedömare. Inger Eklund och Annette Berle, båda chefer inom äldreomsorgen passade också på att visa upp sig.

Dialog
Lars Engstrand ledde dialogen mellan publiken och ordförande i omsorgsnämnden Hannu Sutinen (fp) samt nämndens vice ordförande Barbro Orrestrand (s).
-Varför får jag inte den service vi har kommit överens om, undrde Erik Eriksson. När kommer ni att bygga för oss äldre i Töllsjö, frågade en dam från Töllsjö och Torsten Norrfjärd ställde frågan om omsorgen har den personal som behövs för att klara omsorgsuppdraget.
Frågorna blev många och hade väl en tendens att handla om de små men för den enskilde så viktiga frågorna. Frågor som självklart är svåra att ge svar på i den stora församlingen.

Projekt
Efter dialogen stod "Kommunens fallförebyggande projekt" på programmet och därefter presenterades "Action-utbildningsprogram för att lära sig mer om Demens och COAT-anhörigstöd". "Kostens betydelse för det goda åldrandet" och "Brandskydd för äldre" blev de två sista inslagen.

Mer om Äldredagen kommer du att kunna läsa om i nästa nummer av AnnonsMarknan.

Det blev fullsatt i samlingssalen på Bollegården när kommunen, PRO, SPF, Röda Korset och Svenska Kyrkan kallade till Äldredag
Det blev fullsatt i samlingssalen på Bollegården när kommunen, PRO, SPF, Röda Korset och Svenska Kyrkan kallade till Äldredag


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com