« Föreg. Nästa »

Även Flügger nyanställer


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Även Flügger nyanställer


Christer Falk 2006-09-13

Glenn Gustavsson är produktionschef hos Flügger i Bollebygd.
Glenn Gustavsson är produktionschef hos Flügger i Bollebygd.

Ännu ett företag i Bollebygd nyanställer och det är Flügger som annonserat efter åtta nya medarbetare. Vi frågade produktionschefen Glenn Gustavsson om läget på Flügger.

Åtta nyanställningar på en och samma gång. Går det så bra för Flügger?
-Det går mycket bra för oss. Vi har kört för högtryck hela året. Vi har helt enkelt haft så mycket att göra att vi har haft svårt för att klara våra leveranser. Tack vare en massa övertid har vi i alla fall klarat våra åtaganden och det är därför vi nu väljer att anställa.

Ni anställer trots att ni går mot en lugnare säsong. Varför det?
-Några av de lediga jobben handlar om att ersätta personal som går i pension men nettoökningen blir 5-6 personer. Genom den här förstärkningen står vi ännu bättre rustade inför kommande säsonger. Orderböckerna är redan välfyllda och vi kommer att tillverka för lager tidigare i år än vad vi brukar göra.

Expanderar ni på andra sätt inom företaget?
-Vi räknar med att öppna i snitt 10 nya butiker om året framöver och därutöver är det många fristående återförsäljare som vill sälja vårt sortiment.

Och så målar ni om…
-Som du ser håller vi på med en ansiktslyftning av våra produktionsfastigheter. Hela området kommer att gå i Flüggerstil och det kommer att bli riktigt fint.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com