« Föreg. Nästa »

Ta del av handlingar och beslut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommun hemsida:

Ta del av handlingar och beslut


Christer Falk 2016-12-29


Bollebygds kommunen använder sig av ett system som heter Meetings för att publicera kallelser till nämnderna och fullmäktige. En kallelse innehåller de ärenden med tillhörande underlag som ligger till grund för de beslut våra förtroendevalda ska behandla i sina respektive nämnder.


Meetings riktigt sig också till medborgare som är intresserade av att ta del av dessa handlingar och läsa om de beslut som tas. Besluten kan läsas i de protokoll som publiceras cirka en till två veckor efter att sammanträdet ägt rum.


Sök bland handlingar
Genom en uppgradering av Meetings kan man nu också söka bland alla handlingar som finns publicerade. Du kan till exempel söka på ett ämne som intresserar dig så som skolskjuts eller ett område i Bollebygds kommun.


Bevaka instanser
Det går också att skapa ett konto i Meetings för att bevaka de instanser du är intresserad av. Du registrerar då din e-postadress  för att få en notis när det publiceras en kallelse eller protokoll.

Samhällsbyggnadsnämndens handlingar är låsta då kallelserna till denna nämnd innehåller många personuppgifter som kommunen inte får publicera på internet. Protokollen publiceras fortfarande och du kan kontakta kommunen för att få någon särskild handling utlämnad till dig.


Handlingarna och protokollen når du på meeting.bollebygd.se


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com