« Föreg. Nästa »

Fullsatt


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Frukostmöte på BollebygdsHus

Fullsatt


Christer Falk 2009-11-06


Det blev som vanligt fullsatt när Bollebygds kommun kallade till frukostmöte.
-Vi är mycket nöjda med att så många sluter upp vid våra frukostmöten, sa kommunalrådet Christer Johansson när han hälsade välkommen till årets sista frukostmöte. Ett möte som var förlagt till BollebygdsHus anläggning intill motorvägen.

På morgonens program stod information från Polisen, information om kommunens byggplaner, lite om vad som är på gång och så en rundvandring i BollebygdsHus anläggning.

Polisen lägger ner

Vid årsskiftet eller en bit in på 2010 läggs Polisstationen i Bollebygd ner. Istället väljer Polisen att samarbeta med Bollebygds Kommun samtidigt som man avdelar ett par poliser som kommer att jobba inom området mellan Borås och Bollebygd.
-I Svenljunga har vi redan testat den här formen av samarbete och det har fugerat mycket bra, informerade Kjell Fasth från Polisen i Borås.

Byggplaner
Planchefen i Bollebygds kommun, Michaela Kleman, informerade om byggplanerna i kommunen som trots lågkonjunkturen fortgår.
-Vi har mycket på gång och i den bästa av världar hoppas vi att Tyftet ska kunna börja byggas 2011, 2012. Om inga överklaganden kommer för då försenas projektet ett par år.
-Vi jobbar med industriområdet vid Grönkullen tillsammans med Flügger.
Detta är bara ett par av de planer som Michaela Kleman lyfte fram.

Rundvandrin
g
När frukostmötet var över bjöds besökarna på en rundvandring i BollebygdsHus anläggning. De båda ägarna, Jan Gustavsson och Per-Anders Gustavsson lotsade besökarna genom fabriken som är byggd för att klara tre hus i veckan.
-Idag, på grund av konjunkturläget tillverkar vi ett hus i veckan. Men vi är rustade, menade Per-Anders Gustavsson.

Mer om frukostmötet i AnnonsMarknan nr 20.


Kjell Fasth från Polisen berättade om hur man i framtiden ska organisera sig i Bollebygd för bästa resultat,
Kjell Fasth från Polisen berättade om hur man i framtiden ska organisera sig i Bollebygd för bästa resultat,


Michaela Kleman informerade om kommunens byggplaner.
Michaela Kleman informerade om kommunens byggplaner.


Jan Gustavsson lotsade besökarna runt i företagets lokaler.
Jan Gustavsson lotsade besökarna runt i företagets lokaler.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com