« Föreg. Nästa »

Någon från Bollebygd kan bli uppfinnarfinalist


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Någon från Bollebygd kan bli uppfinnarfinalist


Christer Falk 2014-03-13

Nu kan uppfinnare och tjänsteinnovatörer från Bollebygd vinna priser på mellan 20 000 och 550 000 kronor. Därför söker Almi Väst efter nya idéer som har chansen att vinna innovationspriser. Det är nämligen hög tid att söka Sveriges största utvecklingsstipendium, SKAPA, för uppfinnare, till Alfred Nobels minne.


Nu uppmanar Almi Väst idérika människor att tävla om att bli Årets uppfinnare 2014

Tidigare år har Västsverige hållit sig väl framme. I år kanske det blir någon från Bollebygd.

Nyligen kom statistik som visade att Sverige ligger i topp i världen när det kommer till att söka patent. Det är bra att vi ligger i framkant, men det behövs fler innovativa produkter och tjänster på marknaden.
– Det skapar fler jobb. Det är i de här nya företagen, med framtidens tjänster och produkter, som framtidens jobb finns, säger Heléne Öhrvall, innovationsansvarig på Almi Väst.
– Fler bärkraftiga företag skapar tillväxt och stärker konkurrenskraften för Sverige.


SKAPA Utvecklingsstipendium
SKAPA Utvecklingsstipendium är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med stipendiet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Förutom det nationella stipendiet på 550 000 kronor som fördelas till maximalt tre pristagare får det 24 länsfinalisterna vardera 20 000 kr samt diplom.

 

Lovande uppfinnare
Unga, mellan 19-30 år, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör.
Alla födda mellan 1984 och 1995 tävlar också om det nya stipendiet SKAPA Framtidens Innovatör.
Syftet är med SKAPA Framtidens Innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer.
Det nationella priset är på totalt 150 000 kr som fördelas till maximalt tre pristagare.

Almi Väst är ansvariga att sätta samman den regionala jurygruppen och att ta fram de regionala pristagarna i båda klasserna, som sedan får tävla nationellt i Stockholm 2 oktober.


Kontakt
Heléne Öhrvall, ALMI Företagspartner Väst AB, telefon 0705-79 79 25


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com