« Föreg. Nästa »

Någon från Bollebygd kan bli uppfinnarfinalist


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Någon från Bollebygd kan bli uppfinnarfinalist


Christer Falk 2014-03-13

Nu kan uppfinnare och tjänsteinnovatörer från Bollebygd vinna priser på mellan 20 000 och 550 000 kronor. Därför söker Almi Väst efter nya idéer som har chansen att vinna innovationspriser. Det är nämligen hög tid att söka Sveriges största utvecklingsstipendium, SKAPA, för uppfinnare, till Alfred Nobels minne.


Nu uppmanar Almi Väst idérika människor att tävla om att bli Årets uppfinnare 2014

Tidigare år har Västsverige hållit sig väl framme. I år kanske det blir någon från Bollebygd.

Nyligen kom statistik som visade att Sverige ligger i topp i världen när det kommer till att söka patent. Det är bra att vi ligger i framkant, men det behövs fler innovativa produkter och tjänster på marknaden.
– Det skapar fler jobb. Det är i de här nya företagen, med framtidens tjänster och produkter, som framtidens jobb finns, säger Heléne Öhrvall, innovationsansvarig på Almi Väst.
– Fler bärkraftiga företag skapar tillväxt och stärker konkurrenskraften för Sverige.


SKAPA Utvecklingsstipendium
SKAPA Utvecklingsstipendium är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med stipendiet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Förutom det nationella stipendiet på 550 000 kronor som fördelas till maximalt tre pristagare får det 24 länsfinalisterna vardera 20 000 kr samt diplom.

 

Lovande uppfinnare
Unga, mellan 19-30 år, tävlar också om SKAPA Framtidens Innovatör.
Alla födda mellan 1984 och 1995 tävlar också om det nya stipendiet SKAPA Framtidens Innovatör.
Syftet är med SKAPA Framtidens Innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer.
Det nationella priset är på totalt 150 000 kr som fördelas till maximalt tre pristagare.

Almi Väst är ansvariga att sätta samman den regionala jurygruppen och att ta fram de regionala pristagarna i båda klasserna, som sedan får tävla nationellt i Stockholm 2 oktober.


Kontakt
Heléne Öhrvall, ALMI Företagspartner Väst AB, telefon 0705-79 79 25


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com