« Föreg. Nästa »

Ett helt torg fyllt med framtiden...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ett helt torg fyllt med framtiden...


Christer Falk 2007-08-24


För tioende året i rad inleder Bollebydsskolans högstadie läsåret med en hejdundrande karneval. Under de första dagarna på läsåret smider man planer, syr, snickrar och sätter färg. -De nio karnevalerna som vi tidigare varit med om har varit jätteroliga, men frågan är om inte denna den tionde är den allra roligaste, konstaterade Roger Pettersson, för dagen förklädd till polis.

Någon egentlig tävling är det inte menade rekotor Eva Brandt.  Men ändå fanns en jury bestående av Jessica Lindh, Ann-Charlotte Tjärnlund, Olle Örngård, Eva Brandt och Peter Erdman, som blickade ut över Gästgivartorget och valde ut tre klasser som utan inbördes placering kallades fram på scenen och fick mottaga juryns och kamraternas varma hyllningar.

Tre klasser
Klasserna som klätt ut sig på temat Egypten, bröllop och hippies föll juryn i smaken och blev de tre hyllade klasserna.
-Ett diplom delar vi ut till en av deltagarna som har haft en viktig uppgift som han skött på ett utomordentligt sätt, sa Roger Pettersson och kallade upp trummgruppens dirigent Viktor Zetterström på scenvagnen och lämnade över diplomet.

Sång 
Som avslutning på första skolveckan hälsades eleverna välkomna av skolpersonalen med en sång från scenen.

Nu hoppas alla vi i publiken att det kommande skolåret för kommunens unga får gå i samma fina anda som visades upp på Gästgivaretorget.

När karnevalen var över bjöd skolan på glass.
När karnevalen var över bjöd skolan på glass.


Skolpersonalen hälsade eleverna välkomna till det nya skolåret genom att avsluta karnevalen med en sång från scenvagnen.
Skolpersonalen hälsade eleverna välkomna till det nya skolåret genom att avsluta karnevalen med en sång från scenvagnen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com